Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Τούρκος ιστορικός: Η υπογραφή της Συνθήκη της Λωζάννης ήταν προδοσία

«...να επέμβουμε στη Συρία όπως επεμβήκαμε στην Κύπρο»
Ο ιστορικός συγγραφέας Καντίρ Μισίρογλου - Kadir Mısıroğlu, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτικό πρόγραμμα με αφορμή τα Χριστούγεννα στον χριστιανικό κόσμο και το νέο έτος, δήλωσε ότι ενώ οι χριστιανοί γιορτάζουν, στη Συρία γίνεται αιματοχυσία.
Ο Τούρκος ιστορικός συγγραφέας, ο οποίος έχει δικό του στυλ στην παρουσίασή του ανέφερε ότι η «πραγματική δολοφονία του λαού της Συρίας έγινε με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης που η επαρχία της Αλέππο δόθηκε στη Συρία ενώ έπρεπε να είναι εντός των εθνικών τουρκικών ορίων».
Για να συνεχίσει ότι «παρά το ότι έχουμε υπογράψει τη Συνθήκη της Λωζάννης μας δίνεται μία ευκαιρία να επέμβουμε στη Συρία όπως κάναμε και στην Κύπρο», είπε.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση επειδή δεν έχει αρκετό πετρέλαιο δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη Συρία, «το μουσουλμανικό αίμα ρέει στη Συρία και εμείς εξακολουθούμε να είμαστε θεατές», είπε.
Τα Χριστούγεννα είναι ειδωλολατρική γιορτή
Ο Kadir Mısıroğlu αναφερόμενος στη γιορτή των Χριστουγέννων είπε ότι πρόκειται για μια ειδωλολατρική γιορτή:
«Στις 25 Δεκεμβρίου ήταν μία ειδωλολατρική γιορτή προς τιμή του Ήλιου και γιορτάζονταν η ημερομηνία γέννησης του Μίθρα. Σήμερα οι Χριστιανοί γιορτάζουν τα γενέθλια του Ιησού. Αυτό έγινε με διάταγμα του Αυτοκράτορα Κωνστανίνου το έτος 325, όταν καθιέρωσε το χριστιανισμό στην αυτοκρατορία», είπε ο Μισίρογλου.
--