Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Κόρινθο για τους λαθρομετανάστες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κορίνθου, μία εβδομάδα μετά την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς", ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας σύσκεψη, για το 6ο Σύνταγμα πεζικού της πόλης στο οποίο φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν βουλευτές της Κορινθίας, οι ενώσεις αστυνομικών όλης της Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ο δήμαρχος Κορίνθου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και ο προϊστάμενος της υγειονομικής υπηρεσίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν, για άλλη μία φορά, τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση μετέτρεψε, με συνοπτικές διαδικασίες, ένα ενεργό στρατόπεδο σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.
 
Παράλληλα, οι αστυνομικοί έθεσαν θέματα ασφάλειας του στρατοπέδου και ελέγχου της υγείας των μεταναστών που κρατούνται, ενώ υπογράμμισαν ότι η λειτουργία του κέντρου, αποδυναμώνει τις υπηρεσίες της αστυνομίας σε όλους τους νομούς, αφού μετακινούνται αστυνομικοί καθημερινά για την φύλαξη του στρατοπέδου Καλογερόγιαννη απ' όλη την περιφέρεια. Επιπλέον, σημείωσαν ότι υπάρχει καταπόνηση των αστυνομικών που λόγω και της μετακίνησής τους από τον ένα νομό στον άλλο, εργάζονται ακόμα και 14 ώρες.
Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι φορέων ζήτησαν από τους βουλευτές να πάρουν θέση άμεσα, να μεταφέρουν όλα όσα ειπώθηκαν και την κατάσταση που επικρατεί στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και άμεσα να ενεργοποιήσουν όλα όσα προβλέπονται από τους νόμους, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο στρατόπεδο.
Υπογράμμισαν δε, πως πρέπει να φτάσουν στο στρατόπεδο Καλογερόγιαννη άμεσα οι υγειονομικές αρχές και να εξετάσουν όλους όσους κρατούνται, ενώ, τόνισαν πως πρέπει να τηρηθούν οι προδιαγραφές ασφαλούς κράτησης και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο, αν δεν υπάρξει άμεση ενεργοποίηση, να απευθυνθούν στην εισαγγελική αρχή.
Εν τω μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αντίθεσή του στη μετατροπή του κέντρου νεοσυλλέκτων σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών και τονίζει πως θα συμμετέχει ενεργά σε κινητοποιήσεις.