Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Χανιά, Ύδρα και Φλώρινα

Μεγάλες φωτιές είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη σε Ρόδο, στον Ομαλό Χανίων στην Ύδρα και στην Φλώρινα. Η Ρόδος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στο σημείο επιχειρούν από αέρος τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Σουλά και από την πρώτη στιγμή, στη μάχη της κατάσβεσης βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, η περιφέρεια , ο στρατός, ένα ελικόπτερο και εθελοντές. Ωστόσο, τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ δυνατοί άνεμοι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης πύρινα μέτωπα σε Ύδρα, Κρήτη και Φλώρινα. Σε ύφεση βρίσκονται πάντως, τα πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο και Κυλλήνη.

Στη Κρήτη, η φωτιά μαίνεται στην περιοχή Ομαλός του δήμου Πλατανιά όπου για την κατάσβεση της μάχονται 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιεί ένα αεροσκάφος.

Στην Ύδρα 17 πυροσβέστες με τρία οχήματα και τη συνδρομή υδροφόρων επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μπίστη ενώ στη Φλώρινα για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες.

Και σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Νησιά Β.Α Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.