Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη – Αινιάνα ΠΝ, επισκέφτηκε σήμερα τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο απενημέρωσης/κριτικής της άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» κατά την οποία ενεργοποιήθηκαν τμήματα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.


Σημειώνεται ότι στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε τις νυκτερινές ώρες της 23ης Αυγούστου 2012, η ΔΥΚ εκτέλεσε επιχείρηση κατάληψης πολεμικού πλοίου στον Αργοσαρωνικό.
Αυτό που γίνεται πλέον αντιληπτό είναι πως η Ηγεσία επιφυλάσσει πρωταγωνιστικό ρόλο για τις Ειδικές Δυνάμεις (Ζ΄ ΜΑΚ, ΕΤΑ, ΔΥΚ, 31 ΜΕΕΔ), απαιτώντας την ύψιστη επιχειρησιακή τους ετοιμότητα. Με δεδομένο λοιπόν το ενδιαφέρον της Ηγεσίας για τη ΔΥΚ, επισημαίνονται οι προτάσεις για α) απόδοση των πέντε ελικοπτέρων AB-212 καθηκόντων VIP στο Πολεμικό Ναυτικό με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής ευελιξίας και β) εντατικοποίηση της εκπαίδευσης με αντίστοιχες Μονάδες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και των ισραηλινών.

strategyreports