Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Κύπρος: Επί 38 χρόνια, δωρεάν το ηλεκτρικό ρεύμα, στα κατεχόμενα

Η κυπριακή κυβέρνηση μελετά τρόπους για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θέτει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) όσον αφορά τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τα κατεχόμενα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”, ότι Τουρκοκύπριοι δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα η ΑΗΚ να επωμίζεται ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ήδη αρμόδια Υπουργική Επιτροπή εξετάζει το θέμα.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι μετά από την εισβολή η Κυπριακή Δημοκρατία και η ΑΗΚ, για ευνόητους πολιτικούς λόγους, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 παραχωρούσαν ρεύμα στα κατεχόμενα.
Αυτή την περίοδο, πρόσθεσε, οι Τουρκοκύπριοι ανέπτυξαν τις δικές τους υποδομές στα κατεχόμενα, για αυτό και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα έχει περιοριστεί πάρα πολύ και η παροχή που υπάρχει είναι προς συγκεκριμένες περιοχές.
Σε ερώτηση, γιατί ηλεκτροδοτούνται φυλάκια του κατοχικού στρατού, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει, γιατί λαμβάνουν ρεύμα οι Τουρκοκύπριοι σε κάποιες περιοχές των κατεχομένων.

e-typos.gr