Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι ματαίωσε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision

Το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι ματαίωσε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και ότι από τη δράση του συνελήφθησαν 40 άτομα και ένα από αυτά σκοτώθηκε επειδή προέβαλε αντίσταση κατά των αρχών. «Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας αποφάσισε να μην δημοσιεύσει τις πληροφορίες αυτές κατά τη διεξαγωγή της διεθνούς εκδήλωσης, να μην δημιουργήσει πανικό στον πληθυσμό και στους επισκέπτες από το εξωτερικό», αποκάλυψε το υπουργείο του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η τρομοκρατική ομάδα σχεδίαζε επιθέσεις στην αίθουσα συναυλιών, όπου εξελίσσονταν ο διαγωνισμός, κατά αστυνομικών τμημάτων και των ξενοδοχείων που στεγάζονταν οι φιλοξενούμενες ομάδες των χωρών που συμμετείχαν.

Το Υπουργείο ανέφερε ότι οι τρομοκράτες είχαν αγοράσει εισιτήρια να εισέλθουν στην αίθουσα και ένας από αυτούς συνελήφθη και πυροβολήθηκε όταν προέβαλε αντίσταση.
Ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκε η ακριβής ημέρα και ώρα που έγινε αυτή η αστυνομική δράση.


Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος