Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ - Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η ανεξαρτησία της χώρας, και η εδαφική της ακεραιότητα έναντι οποιασδήποτε απειλής"

Ένας πλήρως "στρατιωτικοποιημένος" Αλέξης Τσίπρας έκανε σήμερα την εμφάνισή του στο ΥΠΕΘΑ. Μόνο η στολή παραλλαγής και το κράνος του έλειπαν, καθώς τόσο από τις δηλώσεις του, όσο και από τη γενική συμπεριφορά του μέσα στο ΥΠΕΘΑ έδειξε απόλυτα εξοικειωμένος και ενημερωμένος για τα αμυντικά θέματα,κάτι που επεσήμαναν και οι υπόλοιποι αρχηγοί, η δε "χημεία" του με τον ΥΠΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκο έδειχνε σαν να ήταν παλαιοί συμπολεμιστές. Ικανοποίηση υπήρχε και γαι τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον αειθαλή Μανώλη Γλέζο και τις αντιστασιακές του διηγήσεις, και την Ρένα Δουρου πρωην στέλεχος ινστιτούτου αμυντικών αναλύσεων του ΥΠΕΘΑ και κορυφαίο σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εντυπωσίασε με το εύρος και την άριστη κατάρτισή της σε θέματα αμυντικής πολιτικής.

Ας δούμε τα κύρια σημεία και αποσπάσματα από την ομιλία

Στην πρώτη του επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα εξής:
Θα παραμείνει υπό εθνικό έλεγχο και θα αναδιοργανωθεί η ελληνική πολεμική βιομηχανία, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Eνόπλων Δυνάμεων.

Όταν έγινε η μείωση της θητείας υπήρχε άλλος οικονομικός σχεδιασμός τασσόμενος εμφανώς κατά της μέιωσης.

"Θα έρθουμε για να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των οπλικών συστημάτων για τα οποία ο Ελληνικός λαός πλήρωσε υπέρογκο κόστος χωρίς να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές τους καθότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες στρατιωτικές υποδομές συντήρησής τους, κάτι για το οποίο ευθύνεται το στρατιωτικοβιομηχανικό πλέγμα που δημιουργήθηκε μέσω παρασιτικών σχέσεων."

"Είπαμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τις ΕΔ σε όλα τα επίπεδα. Οι μειώσεις των αμυντικών δαπανών καλώς έγιναν αλλά μέχρις εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι και είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η ανεξαρτησία της χώρας, και η εδαφική της ακεραιότητα έναντι οποιασδήποτε απειλής. Τα οπλικά συστήματα είναι απαραίτητα και θα αυξήσουμε τη διαθεσιμότητά τους, αλλά το πλέον σημαντικό είναι το προσωπικό των ΕΔ το οποίο έχει υποστεί οικονομική αφαίμαξη, την οποία θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε."
Η ενημέρωση κράτησε 3 ώρες και χωρίστηκε σε 2 τμήματα. Το πρώτο με όσα προαναφέραμε και στο δεύτερο όταν ο ΥΠΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και του παρέδωσε τιμητική πλακέτα με το "αμύνεσθαι περί πάτρης". Στο τέλος παρατάχτηκαν όλοι οι αρχηγοί και τον χαιρέτισαν ένας ένας.
defencenet