Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Σύρου: "Ο Χριστόδουλος προσεύχεται από τον ουρανό για την Ελλάδα'

O Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ από τον Ναό της Μεγαλόχαρης: «Η μόνη ανακαινιστική δύναμη που υπάρχει μέσα στην Εκκλησία είναι η δύναμη της μετανοίας· ουδείς άπτωτος! Ο όσιος Εφραίμ, έγραψε και δίδαξε περί της μετανοίας ως της καθημερινής ανακαινιστικής δυνάμεως μέσα στην Εκκλησία που δέχεται την ειλικρινή μετάνοια όλων και μας ανασταίνει!». Ο Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου Δωρόθεος Β’ στην σύντομη προσλαλιά του προς τον εορτάζοντα κ. Εφραίμ ανέφερε τα όσα ο ιερός Χρυσόστομος περί του οσίου Εφραίμ έγραψε:
 «Εφραίμ ο πολύς, η παραμυθία των αθυμούντων, η παιδαγωγία των νέων, η χειραγωγία των μετανοούντων, η κατά των αιρετικών ρομφαία! Με αυτά τα χαρίσματα έχει περικοσμήσει και τη δική σας προσωπικότητα ο Άγιος Θεός και είστε πράγματι Σεβασμιώτατε για το λαό που με τόση σύνεση και φρόνηση ποιμαίνετε, παραμυθία αθυμούντων, παιδαγωγία νέων, χειραγωγία μετανοούντων, των της Πίστεως παραδόσεων τηρητής» και κατέληξε ο κ. Δωρόθεος
«... αυτή σας την διακονία επιστηρίζουν έτι περισσότερον με την προσευχή τους οι ευλαβείς Ιερείς σας, ο λαός και τα Μοναχικά τάγματα των ανδρώων και γυναικείων Μονών, μεταξύ των οποίων κορυφαία η Μονή του Αγίου Νεκταρίου της νήσου Αιγίνης, Οσιώτατες Μοναχές της οποίας, ως τιμία συνοδεία, σας συνοδεύουν εδώ στην προσκυνηματική αυτή συνοδοιπορία μας.»
Τέλος ο κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε με συγκίνηση και στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ειπών
«...Σεβασμιώτατε αδελφέ, σας παρακαλώ να προσευχηθούμε σήμερα και για τη μνήμη του κοινού πατέρα μας, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τον οποίον ο Θεός, στα χέρια του οποίου η πνοή ημών, πριν τέσσερα χρόνια κάλεσε σαν σήμερα στην ουράνια Βασιλεία του, από όπου χαίρει για την σημερινή εορτή και προσεύχεται για την Ελλάδα και την Εκκλησία μας!»
Ο Σεβ. κ. Εφραίμ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο, τους Ιερείς, τον παριστάμενο Δήμαρχο, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, τους ιεροψάλτες και τους ευσεβείς Χριστιανούς για την προσευχητική παρουσία τους και τις ευχές τους
Το απόγευμα στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί Ιερατική σύναξις και θα ομιλήσει προς τους Ιερείς της Τήνου ο Σεβ. κ. Εφραίμ.
romfea