Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Δυστυχώς η κυβέρνηση οδηγεί τα πράγματα στα άκρα (να...ούμε)

Γράφει O HOFFA > exofitsio.blogspot.com - Τ ο κυρίαρχο στοιχείο των ημερών, σχετίζεται με την απόλυτη πολιτική παράνοια που βασιλεύει στον πολιτικό κόσμο της...χώρας και στην καθημερινότητα του Έλληνα. Σε πενήντα πόλεις της χώρας, υπήρξαν προπηλακισμοί, επεισόδια, διαμαρτυρίες, αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εν μέσω ιαχών «Προδότη –προδότη» και γενικώς ένα απόλυτα αντίθετο με τους κυβερνητικούς χειρισμούς ρεύμα διαμαρτυριών, από όλους και όλα, κατέδειξε ότι η...πλειοψηφία του κόσμου, θεωρεί πως η κυβέρνηση ξεπουλά την χώρα.
Αυτή είναι φυσικά μια απλοϊκή προσέγγιση, όσων επιθυμούν να φύγει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση, γιατί υπάρχουν και άλλες απλοϊκές προσεγγίσεις, εκείνων που νομίζουν ότι σώζουν την χώρα κι πως όσοι διαμαρτύρονται, είναι του Σύριζα ,ακροδεξιοί ,μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και διάφορα άλλα ευτράπελα.
Καθημερινά η χώρα ζει μια Συνταγματική εκτροπή.
Δικαιώματα ετών καταργούνται άμεσα και ουσιαστικά, η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, πηγαίνει περίπατο,μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν χρήματα που δεν διαθέτουν. Η απόλυτη δηλαδή φτώχεια.
Ολα αυτά αποφασίζονται με «μειοψηφουσες…πλειοψηφίες» καθως είναι ξεκάθαρο ότι οι αποφάσεις που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση και που θα λάβει στο μέλλον ,στην ουσία οδηγούν στην παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Πρόκειται δηλαδή για ένα εθνικό μείζον θέμα, για μια Συνταγματική εκτροπή. Αυτή δεν είναι η εντύπωση, αλλα η πεποίθηση της απόλυτης πλειοψηφίας των ελλήνων όπως δείχνουν και οι μετρήσεις της κοινής γνώμης. Φυσικά θα παρατηρήσει κανείς, δεν μπορείς να προχωράς στην διεξαγωγή πρόωρων εκλογών σύμφωνα με το τι λένε οι δημοσκοπήσεις.
Έτσι είναι.Όμως τώρα έχουμε ξεκάθαρα συνταγματική εκτροπή. Και η εκτροπή αυτή είναι καθημερινή ,οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι εξόχως παράνομες και ταυτόχρονα εκχωρούνται κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Με την έννοια αυτή , δικαιούται –η μάλλον είναι υποχρεωμένος-ο ανώτατος πολιτειακός άρχων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κηρύξει πρόωρες εκλογές.

Το γεγονός ότι προέρχεται από τον ίδιο χώρο που σήμερα κυβερνά (προέρχεται;) δεν σημαίνει τίποτα. Το γεγονός επίσης ,ότι δεν έχει το κουράγιο να δει την πραγματικότητα και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές ,δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχαρακτηρίζει όλους εκείνους που τον αποδοκίμασαν.

Στην ουσία, αποδοκίμασαν εκείνον που στηρίζει την κυβέρνηση και τις αντισυνταγματικές και παράνομες αποφάσεις ετησίαι φυσικά ο κος Απουλίας, θα είναι αστείο να πιστεύει πως η ιστορία θα γράψει ότι κακώς τον αποδοκίμασαν. Δεν θα του κάνει τέτοιο χατίρι…

Το κυρίαρχο λοιπόν επιχείρημα ,είναι ότι η κυβέρνηση οδηγεί την χωρά σε συνταγματική εκτροπή και ταυτόχρονα υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών και των παιδιών των παιδιών μας και ξεπουλά την εθνική μας κυριαρχία. Αυτό θα έπρεπε να είναι και το κυρίαρχο σύνθημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η τραγική όμως στάση της Νέας Δημοκρατίας αυτές τις ημέρες ,ολοκλήρωσε τον κύκλο της συνταγματικής εκτροπής. Χωρίς εναλλακτικό σχέδιο και προτάσεις δεν είχε να πει τίποτα ο Αντώνης Σαμαράς. Αντιθέτως και αυτός ταυτίσθηκε με την άποψη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης ,περί μειοψηφιών που αμαυρώσαν τις παρελάσεις και την εθνική επέτειο. Αλλού γι αλλού ο Σαμαράς, έχασε πάλι πόντους και την ευκαιρία να στριμώξει περισσότερο την κυβέρνηση. Και το χειροτερο: Απεδειξε ότι κακώς οι Έλληνες θεωρούν ότι αποτελεί εναλλακτική λύση.

Η στάση κυβέρνησης-αξιωματικης αντιπολίτευσης και Καρόλου Απουλία ενίσχυσε τα σενάρια περί άλλων σχημάτων κυβερνητικών. Διότι όταν ούτε και κάτω από αυτές τις καταστάσεις δεν βγαίνει η Νέα Δημοκρατία να τα κάνει κοινώς μπάχαλο(να «οϊμέ» κατά πως λέει και ο …Πρόεδρος της Δημοκρατίας)τότε κάποιο λύκο έχει η φάβα..-


enimerwsi