Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Προεδρία Δημοκρατίας: Χέρι-χέρι με τις "Μαρίες Αντουανέτες" στον γκρεμό

Είναι σαφές πλέον ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου (τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και οι υπουργοί της) έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και αυτό είναι κρίσιμο και κορυφαίο πρόβλημα, τόσο για τους ίδιους (αυτό είναι το ολιγότερο), όσο κυρίως για την χώρα. Ο Γ.Παπανδρέου και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησής του (Μπεγλίτης, Παπουτσής, Παπαϊωάννου), αντί να δείξουν κατανόηση και να λειτουργήσουν κατευναστικά, βρίζουν σκαιότατα τους Έλληνες πολίτες που δεν τους ανέχονται πλέον.

Για τον Γ.Παπανδρέου, οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που προέβησαν χθες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, είναι «Συνασπιστές (σ.σ. οπαδοί του Συνασπισμού) και ακροδεξιοί που ενώνονταιι» (δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ)!
Δηλαδή τι περίμεναν ότι θα συμβεί μετά τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον των Θεσσαλονικέων την παραμονή της παρέλασης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης; Τους αποκάλεσε «παραστρατιωτικούς, παρακρατικούς και παραθρησκευτικούς». Να τον έρραιναν με λουλούδια; Πράγματι, αναρωτιόμαστε μήπως έκανε τις δηλώσεις ακριβώς για να προκαλέσει επισόδια…
Τόσο «μακριά νυχτωμένος» είναι! Δεν θα σχολιάσουμε τα περί «άκρων που συναντώνται» γιατί τότε θα μπούμε στον πειρασμό να πούμε ότι τουλάχιστον «τα άκρα» δεν είναι προδότες όπως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ότι είναι οι κυβερνώντες.
Απλά επειδή φαίνεται να έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα δεν μπορούν ακόμα να διανοηθούν ότι για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας υπάρχει μία κυβέρνηση που τα μέλη της δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν δημόσια και κάθε συγκέντρωση πολιτών εξελίσσεται σε αντικυβερνητική εκδήλωση.
Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι οι αστικού τύπου ευγένειες, έχουν τελειώσει σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των κυβερνώντων από τους πολίτες.
Στο δρόμο που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα (η δήλωση «Το 2020 θα φτάσουμε στο επίπεδο του 2009») έχει λειτουργήσει ως πυροκροτητής σε ατομική βόμβα), η μόνη διέξοδος είναι αυτή που βιώνουν οι κυβερνητικοί και θα την βιώσουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τι επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες.
Οι ίδιοι λειτουργούν πλέον ως σύγχρονες "Μαρίες Αντουανέτες": "Δεν έχει να φάει ο λαός ψωμί; Ε, ας φάει παντεσπάνι"! Και αναρωτιούνται "Γιατί διαμαρτύρεται ο λαός; Εμείς φροντίζουμε για την προοδό του;"! Να υποθέσουμε ότι όλοι γνωρίζουν την κατάληξη της Μαρίας Αντουανέτας...
Το εξαιρετικά δυσάρεστο είναι ότι συμπαρασύρουν σε επικίνδυνες για τους θεσμούς, ατραπούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος χθες προχώρησε σε δύο ανεκδιήγητες ανακοινώσεις (μία προφορική και μία γραπτή) που κάλλιστα, όπως έχουμε ήδη σημειώσει, θα μπορούσε να τις είδε εκδόσει και η ίδια η κυβέρνηση.
Τεράστιο θεσμικό ολίσθημα από τον Κάρολο Παπούλια οι δήλωση και η γραπτή ανακοίνωση υπέρ της κυβέρνησης. Έβαλε τον θεσμό στο κάδρο των ευθυνών μια κυβέρνησης ήσσονος εθνικού φρονήματος και ενεργειών.
Το ότι από εχθές όλο το διαδίκτυο, η μοναδική ελεύθερη, δημοκρατική και αντκειμενική μορφή ενημέρωσης στην Ελλάδα έχει γεμίσει με άρθρα και σχόλια εναντίον του Κάρολου Παπούλια (χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ το οποίο αναδημοσιεύουμε στην α’ σελίδα, είναι χαρακτηριστικό της οργής των πολιτών εναντίον του.
Σε αυτή την περίπτωση ο Κάρολος Παπούλιας, που λόγω του θεσμού ήταν μέχρι σήμερα στο απρόβληατο παρά την «ηχηρή σιωπή» του υπέρ των κυβερνώντων, θα δεχθεί κριτική. Και θα δεχθεί κριτική και για τα παρόντα και για τα παρελθόντα ως υπουργός Εξωτερικών των κιυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Είναι έτοιμος γι’αυτό; Θυσιάζει τον θεσμό για να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης που αποδομείται 100%;
Η κυβέρνηση ελέγχει βέβαια ακόμα σχεδόν όλα τα κανάλια, εκτός από το ALTER στο οποίο έχει στείλει … εισαγγελέα (σε άλλα μη φιλικά ΜΜΕ στέλνει συνέχεια το … ΣΔΟΕ) και φάνηκε χθες από την δήθεν «αγανακτισμένη αντίδρασή τους» για την «μικρή μειοψηφία που αμαύρωσε την επέτειο».
Αλλά η υποστήριξη που εξακολουθεί να τους παράσχουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, λειτουργεί παραμορφωτικά. Θεωρούν στην κυβέρνηση ότι ελέγχουν την κατάσταση επειδή ελέγχουν τα κανάλια. Αγνοούν ότι η τηλεόραση έχει αντικατασταθεί από το διαδίκτυο σε ότι αφορά τον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Ότι τα φιλοκυβερνητικά τηλεοπτικά δίκτυα, πολλές φορές έχουν και τα αντίθετα αποτελέσματα αυξάνοντας την οργή των πολιτών αφού προσπαθούν να κάνουν την μέρα-νύχτα. Σε εκνευριστικό βαθμό…
Έχουν σπείρει θύελλες και τώρα θα θερίσουν ... σεισμούς και τσουνάμι. Όλοι!
defencenet