Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Κοσσυφοπέδιο – ένταση: νεκρός Σέρβος από πυρά Αλβανού…

Μέλη της αλβανικής κοινότητας κατηγορεί ο δήμαρχος της πόλης Οράχοβατς, στο Νότιο Κοσσυφοπέδιο, για τον φόνο Σέρβου και τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του, αποκαλώντας την απεχθή πράξη ως υποκινούμενη από «εθνικιστικά κίνητρα». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κοσοβάρικης Αστυνομία, πατέρας και γιος βρίσκονταν σε εστιατόριο – ιδιοκτησία Αλβανού. Αφού έφαγαν, εξήλθαν του εστιατορίου όπου τους περίμενε «κάποιος» σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον άλλο. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τα κίνητρα της δολοφονίας και ότι πραγματοποίησε εφόδους σε διάφορες περιοχές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η κατάσταση μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο είναι τεταμένη. Την περασμένη εβδομάδα 16 Σέρβοι και τέσσερα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ τραυματίστηκαν όταν οι δυο πλευρές συγκρούστηκαν για την υπόθεση του ελέγχου των συνοριακών περασμάτων από το Κοσσυφοπέδιο στη Σερβία από Αλβανούς.
Υπενθυμίζεται ότι στο Κόσοβο παραμένουν περίπου 60.000 Σέρβοι οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την απόσχιση από τη Σερβία και κάνουν τα πάντα ώστε να μην χάσουν την άμεση επαφή με τη χώρα τους…
defence-point