Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Της ... Λιβύης έγινε στην Κερατέα

Της ... Λιβύης γίνεται στην Κερατέα: Οι καμπάνες των ναών και οι σειρήνες δεν έχουν σταματήσει να ηχούν, ενώ συγκρούσεις σημειώνονται σε χωράφια και δρόμους, περιμετρικά της πόλης, την οποία έχουν αποκλείσει από το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις. Θύμα της αστυνομικής βίας καταγγέλλει πως έπεσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Γύρω στις 6 το πρωί, όταν ένα μηχάνημα πήγε να απομακρύνει τα μπάζα από τη λεωφόρου Λαυρίου για να ανοίξει το δρόμο, οι συγκεντρωθέντες στο σημείο έκαναν επίθεση και το έκαψαν, ενώ δημιουργήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις περίπου στις 7 το πρωί κατά τη διάρκεια αλλαγής βάρδιας στην αστυνόμευση.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι άνδρες της δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ και προχώρησαν στη χρήση χημικών. Με τον ίδιο τρόπο οι κάτοικοι έκλεισαν τον παράδρομο της λεωφόρου Λαυρίου καθώς και την επαρχιακή οδό Αναβρύτου-Κερατέας.
Στη συνέχεια και από τις 3 το μεσημέρι, έφτασαν στην πόλη διμοιρίες των ΜΑΤ για να ανοίξουν πέρασμα στα μηχανήματα στον παλιό δρόμο Κουβαρά - Κερατέας. Στους ελαιώνες και τα χωράφια, περιμετρικά του δρόμου, ξεκίνησε πραγματική μάχη μεταξύ περίπου 3.000 κατοίκων και αστυνομίας.
Νωρίς το βράδυ, η ένταση έχει μεταφερθεί στον κόμβο της ΒΙΟ.ΠΑ. Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε μια σύλληψη και τέσσερις τραυματισμοί αστυνομικών. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για άνδρα, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για επίθεση σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων και για τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο "401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο" για τις πρώτες βοήθειες.
H κατάσταση στην πόλη μύριζε μπαρούτι, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς οι κάτοικοι είχαν κλείσει τους δρόμους έπειτα από πληροφορία ότι θα έρθουν μηχανήματα για να ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ.

defencenet