Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Προκλητικές δηλώσεις Έρογλου: «Αν δεν γινόταν η εισβολή, σήμερα στο νησί δεν θα υπήρχε ούτε ένας Τουρκοκύπριος»

Προκλητικός εμφανίστηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. Ισχυρίστηκε ότι «αν δεν γινόταν η εισβολή, σήμερα στο νησί δεν θα υπήρχε ούτε ένας Τουρκοκύπριος» και ότι οι συνομιλίες διεξάγονται από το 1977, αλλά λόγω της «ελληνοκυπριακής αδιαλλαξίας δεν έχουν αποτέλεσμα». Επίσης, ο Ντερβίς Έρογλου υποστήριξε ότι εάν η Κύπρος δεν είχε ενταχθεί στην ΕΕ, θα αισθανόταν την ανάγκη συμφωνίας, ενώ πρόσθεσε ότι αν η διεθνής κοινότητα άφηνε μόνους τους Κύπριους, η συμφωνία θα είχε επιτευχθεί προ πολλού.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο ελπίζει ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα από τις συνομιλίες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι αν δεν υπήρχε ελπίδα δεν θα συνεχίζονταν οι συνομιλίες, λέγοντας, επίσης, ότι άλλες είναι οι προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων και άλλες αυτές των Τουρκοκυπρίων.
Εν τω μεταξύ, δυσκολίες στην καταβολή μισθών και συντάξεων αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, το ψευδοκράτος. Σε δηλώσεις του, ο λεγόμενος «υπουργός» Δημοσιονομικών ,Ερσίν Τατάρ, είπε ότι τα ταμεία διαθέτουν κονδύλια για τους μισθούς όχι όμως και για τις συντάξεις.Είπε ακόμη ότι το κονδύλι για τους μισθούς ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.


ΕΘΝΟΣ