Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Συνωμοσία «βλέπει» στη Συρία ο Άσαντ, διατηρώντας το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης

Η χώρα δεν είναι απομονωμένη από τα όσα συμβαίνουν σε όλο τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο, δηλώνει ο πρόεδρος της Συρίας, στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του ενώπιον της Βουλής. Ο Μπασάρ Άσαντ αναγνώρισε, ότι ο λαός έχει ανάγκες που δεν ικανοποιήθηκαν, αλλά ξεκαθάρισε ότι η χώρα αντιμετωπίζει «μια μεγάλη συνωμοσία» με στόχο τη διάλυση του έθνους. Τα έβαλε μάλιστα και με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι στέλνουν λάθος μηνύματα για την κατάσταση στη χώρα. Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει σαφείς εντολές να μην χυθεί αίμα.

Παρά τις προσδοκίες, ότι θα προχωρούσε σε άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, τελικά ο Άσαντ δεν έκανε καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
*Αργότερα, μέσα στην ημέρα, μαρτυρίες από τη Λατάκεια στα βόρεια της χώρας, αναφέρουν ότι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Ήταν όμως εξαρχής αβέβαιο, αν οι πυροβολισμοί ήταν στον αέρα ή κατά των διαδηλωτών.

Ρωμηοσύνη