Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Δυσφορία από τη δήλωση Δρούτσα για την Ιμβρο

Δυσφορία έχει προκαλέσει σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ότι θέλει να πάει στην Ιμβρο, όπου δεν έχει πατήσει το πόδι του Ελληνας υπουργός, συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Συγκεκριμένα ο κ. Δρούτσας σε συνέντευξή του δήλωσε: «Θα ήθελα να ζωντανέψει η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την Ιμβρο και την Τένεδο… Θέλω να επισκεφθώ την Ιμβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Νταβούτογλου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συζητήσουμε με τους λιγοστούς Ελληνες που έχουν απομείνει στην Τουρκία και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τη ζωή τους».

«Δεν είναι σωστό να ζητάς την παρουσία Τούρκου κυβερνητικού για να επισκεφτείς ένα νησί, οι Ελληνες του οποίου έχουν αποδεκατιστεί εξαιτίας της τουρκικής πολιτικής» τονίζει κυβερνητική πηγή και συνεχίζει: «Οταν οι Τούρκοι επισκέπτονται τη Θράκη, δεν ζητούν την παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων». Οσο για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, υπενθυμίζεται ότι η Ιμβρος είναι η γενέτειρά του.
Στο μεταξύ, ισχυρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό απέστειλε χθες ο υπουργός Εξωτερικών από το Καστελόριζο, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση δεντροφύτευσης που οργάνωσαν ο δήμος Μεγίστης και δύο μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις.
«Το μήνυμά μας προς όλους, εκτός αλλά και εντός των συνόρων μας, είναι ξεκάθαρο: το Καστελόριζο είναι ελληνική γη, όπως η Αθήνα, η Θράκη, η Μακεδονία, η Μάνη, η Κρήτη, και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο δεν έχει καμία τύχη» δήλωσε και, απευθυνόμενος στους κατοίκους του ακριτικού νησιού, πρόσθεσε: «Ο αγώνας που δίνετε ημέρα και νύχτα από την εσχατιά της πατρίδας δεν πάει χαμένος και πρέπει όλοι να διδαχθούμε από αυτόν τον αγώνα, να πάψουμε να στρεφόμαστε εναντίον των ίδιων μας των εαυτών, να χωρίζουμε τους Ελληνες σε πατριώτες και σε προδότες, που κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν απλώς τους ρόλους».


espressonews