Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Για 90 ημέρες δεσμεύτηκε από το ΝΑΤΟ το αεροδρόμιο στην Ανδραβίδα - Ας ετοιμαστούμε για αντίποινα από τον Καντάφι...

Του Δημήτρη Μπεκιάρη - Συγκεκριμένο χώρο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για 35 περίπου αεροπλάνα έχει ήδη δεσμεύσει για τρείς μήνες το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newscode.gr. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας προέρχονται από τη Δανία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και το Βέλγιο (πιθανότατα πρόκειται για τα 8 βελγικά F-16 τα οποία βρίσκονται στον Άραξο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος). Η πληροφορία αυτή συμπίπτει απόλυτα με την απόφαση που έλαβε η Βορειοατλαντική Συμμαχία, να πραγματοποιήσει τις επιχειρήσεις αποκλεισμού της εναέριας ζώνης στη Λιβύη με χρονικό ορίζοντα 90 ημερών.


Ήδη εδώ και ημέρες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ενημερώσει με σχετική ανακοίνωση ότι διαθέτει τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Σούδας, του Ακτίου, της Ανδραβίδας και του Άραξου στο ΝΑΤΟ, ώστε να διευκολύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των συμμάχων κατά της Λιβύης. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχε ως εξής:
«Η Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει η Κυβέρνηση, σέβεται απολύτως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη και τις υποχρεώσεις της ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν μετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις οι οποίες δεν διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αιτήματα φίλων και συμμάχων χωρών για την παροχή διευκολύνσεων υποστηρικτικού χαρακτήρα. Η Ελλάδα έχει δηλώσει στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των δικών του σχεδιασμών τη διαθεσιμότητα της βάσης της Σούδας και συμπληρωματικά των αεροδρομίων του Ακτίου και της Ανδραβίδας, της φρεγάτας που εδώ και μέρες βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης με το οργανικό της ελικόπτερο καιενός ιπταμένου ραντάρ τύπου ΑΣΕΠΕ.
Η Ελλάδα είναι επίσης έτοιμη ανά πάσα στιγμή και εφόσον παραστεί ανάγκη να διαθέσει ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης».


newscode