Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Corriere Della Sera: Στις κάμερες κλειστού κυκλώματος ψάχνουν τους δράστες

Στις εικόνες που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στρέφουν οι ιταλικές αρχές τις έρευνες...για να συλλέξουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την υπόθεση της αποστολής εκρηκτικού πακέτου στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι ειδικές εξετάσεις των ομάδων χημικών των καραμπινιέρων, εξακρίβωσαν ότι τα τρία εκρηκτικά πακέτα, που εντοπίσθηκαν στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας (στις 23 Δεκεμβρίου) και της Ελλάδας (27 Δεκεμβρίου), έχουν κατασκευασθεί με την ίδια ακριβώς τεχνική, από το ίδιο «χέρι», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Οι φάκελοι έφεραν ιταλικά γραμματόσημα και η αποστολή, έγινε, πιθανότατα, λίγες ημέρες νωρίτερα, από ταχυδρομείο της ιταλικής πρωτεύουσας. Οι υπεύθυνοι των ερευνών, εξετάζουν πολύ προσεκτικά, όλες τις εικόνες από τα κυκλώματα με κλειστές κάμερες, στα υποκαταστήματα των ιταλικών ταχυδρομείων, που βρίσκονται στο κέντρο της Ρώμης.
Υπάρχει η βάσιμη ελπίδα, ότι μπορεί να έχει καταγραφεί το πρόσωπο του αποστολέα και έτσι να δοθούν απαντήσεις ως προς ορισμένα, τουλάχιστον, μέλη της Fai, της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, που ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των τριών εκρηκτικών φακέλων.


epikaira