Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Αλβανικό Κόμμα Σκοπίων: «Το Τρομοκρατικό Καθεστώς Γκρουέφσκι»

«Η τελευταία άγρια επίθεση εναντίον της τηλεόρασης ‘ Α1’ και η σύλληψη του Βέλια Ράμκοφσκι, άσχετα με το επιχείρημα που θέτει η κυβέρνηση προσπαθώντας να δικαιολογήσει το τρομακτικό καθεστώς του Νίκολα Γκρουέφκσι, δεν πρέπει να αποχωριστεί από όλες τις πράξεις βίας στις οποίες γίνεται μάρτυρας η εθνική κοινή γνώμη αλλά και η διεθνής. "Αυτή η βία έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου και τρόμου ώστε να επιβάλει ευκολότερα μια πολιτική ομοιομορφία που επιδιώκει το τρομοκρατικό καθεστώς», είπε ο ηγέτης της Αλβανικής Δημοκρατικής Ένωσης (BDSH), Bardhyl Mahmuti.«Έχω πει επανειλημμένως και έχω θέσει τις ανησυχίες μου για το ότι οι Δημοκρατικοί πολίτες, πραγματικά αδιαφορούν, για το τρομοκρατικό καθεστώς του Γκρουέφκσι, αλλά θα τους γυρίσει σαν μπούμεραγκ. Ακόμη και αυτοί που κάποτε τον στήριζαν», συνέχισε ο Μαχμούτι.

Ο πρόεδρος του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος των Σκοπίων παρομοίασε, στην δημόσια παρέμβασή του, το πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι με τον Σέρβο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, που προσπαθεί να δημιουργήσει στην πΓΔΜ μια δικτατορία. Μια δικτατορία ‘πολυεθνική’, σύμφωνα με το Μαχμούτι, που συνεχίζεται με τον κυβερνώντα συνασπισμό VMRO-DUI.
“Με χιλιάδες Αλβανούς που βασανίστηκαν με διάφορες μορφές στο Κουμάνοβο, στα Σκόπια, με απαγόρευση κυκλοφορίας, βίας και τρομοκρατίας στα εδάφη που κατοικούνται από Αλβανούς, με πρωτοφανή ληστρικά οικονομικά μέτρα, με συλλήψεις, με δικαστικές διώξεις, με δολοφονίες, με φυσική εξόντωση που κορυφώθηκε με την υπόθεση Radusa II, όπου το τρομακτικό καθεστώς των Σκοπίων εκτέλεσε τέσσερις εξέχοντες Αλβανούς ακτιβιστές», δήλωσε ο Μαχμούτι.
--
Τίτλος: «Mahmuti: Regjimi terrorist i Nikolla Gruevskit»
Δημοσίευση: ‘Koha e re’, 27.12.2010.
echedoros-a