Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Αυτό είναι το Ισραήλ! Ισραηλινοί στρατιώτες έκλεβαν όργανα αιχμαλώτων Παλαιστινίων και τα πουλούσαν...

Στη Σουηδία, άρθρο της ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας «Aftonbladet» αποκάλυπτε πως Εβραίοι στρατιώτες έκλεβαν όργανα αιχμαλώτων Παλαιστινίων και τα πουλούσαν, κυρίως στην Αμερική. Μάλιστα αναφέρει πως κάτι τέτοιο γίνεται από το 1992 και πως στις ΗΠΑ διενεργείται έρευνα περί αυτού, η οποία εμπλέκει πλούσια μέλη της αμερικανοεβραϊκής κοινότητας. Παρόμοια υπόθεση είχε έρθει στο φως της δικαιοσύνης, στα τέλη Ιουλίου, στην οποία εμπλέκονταν εξέχοντα μέλη της εβραϊκής κοινότητας, ραβίνοι και άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Νέα Υόρκη. Σε αυτό το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε ότι όργανα μικρών παιδιών από την Αμερική στέλνονταν σε νοσοκομεία στο Ισραήλ.
Οι Εβραίοι, παρ' όλα αυτά, διέρρηξαν τα ιμάτιά τους, μιας και "όλος ο κόσμος ξέρει πως τέτοιες τερατουργίες είναι «ανήκουστες» στην κατεχόμενη Παλαιστίνη"! Έτσι, απαίτησαν μέσω του υπουργού Εξωτερικών τους, Avigdor Lieberman, να εξαφανιστεί το άρθρο. Η εφημερίδα δε δέχτηκε κάτι τέτοιο και έτσι στράφηκαν προς τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Carl Bildt, για να «καθαρίσει» για αυτούς και να καταδικάσει το άρθρο. Εκεί, μια δεύτερη ήττα περίμενε τους Εβραίους, αφού ο υπουργός τους διεμήνυσε πως δεν είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο. Ο Lieberman τότε, απείλησε πως η μη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις, θα ταλάνιζε τις σχέσεις των δύο κρατών και προσπάθησε να υπενθυμίσει στο Σουηδό, την «ουδέτερη» στάση της χώρας του στο θέμα των εβραίων κατά το Β’ Π.Π., προτρέποντάς τον να μην επαναλάβουν τα ίδια «λάθη». Μάλιστα, έβαλαν και την πρέσβειρα της Σουηδίας στο Ισραήλ, Elisabet Borsin, να βγάλει ανακοίνωση η οποία καταδικάζει το άρθρο και πως "η «Aftonbladet» δεν αντιπροσωπεύει τα αισθήματα του Σουηδικού λαού". Οι γκρίνιες τους όμως δεν εισακούστηκαν.
Από τη μία, ο Σουηδός υπουργός δήλωσε στο blog του, απαντώντας σε ερώτημα Εβραίου αναγνώστη, πως: «Έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί μας, πάρα πολλοί από το Ισραήλ και μας ζητούν να λάβουμε αποστάσεις από το άρθρο, να το καταδικάσουμε ή ακόμα και να αποτρέψουμε τη δημοσίευση τέτοιων άρθρων στο μέλλον. Στη χώρα μας όμως, δε λειτουργούμε έτσι και ούτε πρόκειται». Σχεδόν ταυτόχρονα, ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Urban Ahlin («διάσημος» για τις «δημοκρατικές» του ευαισθησίες και την προστασία των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»), κατήγγειλε τον Carl Bildt στη Συνταγματική Επιτροπή της Σουηδικής Βουλής, επειδή – όπως ισχυρίζεται – ο υπουργός έπρεπε να δημοσιεύσει την απάντησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου και όχι στο προσωπικό του ιστολόγιο!Από την άλλη, η ανακοίνωση της Elisabet Borsin έτυχε μικρής προσοχής από τα σουηδικά ΜΜΕ, γεγονός που νευρίασε ακόμη περισσότερο το Ισραήλ και εκείνη.
Ο Ισραηλινός υπουργός δήλωσε ιδιαιτέρως εξοργισμένος από τη στάση του ομολόγου του και από την άρνησή του να συνταχθεί με την πρέσβειρα. Τόνισε πως αυτό θα επισκιάσει την προγραμματισμένη επίσκεψη του Carl Bildt στο Ισραήλ και σε πρόσφατη (σημερινή) του συνέντευξη, επανάλαβε πως πρέπει άμεσα να καταδικαστεί το άρθρο και να «εξαφανιστούν», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, οι κατηγορίες. Από κοντά και η κορωνίδα της βιομηχανίας του "ολοκαυτώματος", το Κέντρο Wiesenthal, που τόνισε την δυσαρέσκειά του και συνέστησε στην Σουηδία ιδιαίτερη προσοχή για πρόκληση αντισημιτισμού!

συνέχεια εδώ...