Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Ραββίνοι σε κύκλωμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εμπορίας οργάνων

Κύκλωμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, δωροδοκιών και εμπορίας οργάνων, που δρούσε στην Πολιτεία της Νέας Υερσέης (Νιου Τζέρσεϊ), εξάρθρωσε το FBI, συλλαμβάνοντας συνολικά 44 δημόσιους λειτουργούς (μεταξύ των οποίων και τρεις δήμαρχοι) και αρκετούς ραβίνους!
Σύμφωνα με την Εισαγγελία, σε 29 από τους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά, σε 15 για ξέπλυμα χρήματος, ενώ σε έναν από αυτούς απαγγέλθηκε επιπλέον η κατηγορία για παράνομη εμπορία οργάνων!
Οπως έγινε γνωστό ο εν λόγω «κύριος», ο Λεβί Ιζάκ Ρόζενμπαουμ, είχε στήσει επιχείρηση σε συνεργασία με κύκλωμα στο Ισραήλ. Ισραηλινοί δότες παρείχαν τα νεφρά τους έναντι 10.000 δολαρίων και ο Ρόζενμπαουμ τα πούλαγε σε ασθενείς για 160.000 δολάρια. Μεταξύ των πολιτικών που συνελήφθησαν είναι ο δήμαρχος του Χομπόκεν, Πίτερ Καμαράνο, ο δήμαρχος του Σεκόκους, Ντένις Ελγουελ, και η αντιδήμαρχος του Τζέρσεϊ Σίτι, Λεόνα Μπελντίνι.
Στο ξεσκέπασμα του κυκλώματος βοήθησε ένας και μόνο μάρτυρας, ο οποίος είχε ξεπλύνει 3 εκατομμύρια δολάρια σε κυκλώματα, με παρακλάδια στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ και στην Ελβετία και ο οποίος είχε πληρώσει πάνω από 650.000 δολάρια σε δωροδοκίες των εν λόγω πολιτικών.
Η έρευνα του FBI είχε ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια και στην επιχείρηση σύλληψής τους έλαβαν μέρος πάνω από 300 πράκτορες της υπηρεσίας, οι οποίοι σχεδόν ταυτόχρονα έκαναν εφόδους σε αρκετά κτίρια του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης.

ΧΡ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΘΝΟΣ