Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Η υπηρέτρια της προδοσίας και τα εξαπτέρυγα της διαφθοράς

Του ΄Ομηρου Φωτιάδη


«Η ΚΥΠ-ΕΥΠ είναι μια υπηρεσία με πολλές αμαρτίες, με ελάχιστες επιτυχίες, αλλά κυρίως με μια απίστευτη αναποτελεσματικότητα». Ι.Κ.ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ.

Ο προαναφερόμενος, καταθέτει τις απόψεις του σχετικά με την ΕΥΠ, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής»,με πομπώδες ύφος, και περισσή ειρωνεία, έχοντας «λίγο απ΄όλα» για να γίνει ποιο εύπεπτη η ανεμοφιλολογία του από τους αναγνώστες.
Λίγο από τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη, λίγο ΡΚΚ και Οτσαλάν, λίγο από αγνοούμενους της Κύπρου και μια βαλίτσα «Λουί Βουϊτόν» γεμάτη με δολάρια...
«Υπηρεσία ή Υπηρέτρια»...η ΕΥΠ? Μόνο ο ίδιος δεν μας λέει σε πόσους είναι «υπηρέτης» και τι γνώση έχει για «βαλίτσες»...Μήπως εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια?
«Μόνο και μόνο την υπόθεση Οτσαλάν να θυμηθεί κανείς, αρκεί για να αναρωτηθεί αν την υπηρεσία χαρακτηρίζει περισσότερο ο ερασιτεχνισμός ή η βλακεία».
Συμφωνούμε απόλυτα με την παραπάνω διατύπωση, μιας και ο κ. Ι. Κ. Πρετεντέρης, ήταν καθημερινός ομοτράπεζος, του «χειριστή» της υπόθεσης Οτσαλάν, και ένας από τους διαχρονικούς «πρωθιερείς» του κ. Σημίτη, ο οποίος πρόδωσε τον Κούρδο Ηγέτη.
« Επί σειρά ετών ξοδεύονταν απροσδιόριστα ποσά από χρήματα του ελληνικού λαού για να χρηματοδοτηθούν διά της «δεσποινίδος Κατεχάκη» είτε «η προσέγγιση με τους Κούρδους» είτε «η αναζήτηση των αγνοουμένων της Κύπρου», αλλά κυρίως αυτοί που (υποτίθεται) δραστηριοποιούνταν για το ένα ή για το άλλο. Και τελικά, εκτός από τους αγνοουμένους της Κύπρου, λέγεται ότι αγνοείται και μια βαλίτσα με δολάρια που εκταμιεύτηκαν για να βρει φιλόξενη χώρα υποδοχής ο αρχηγός του ΡΚΚ».
Γιατί δεν κατονομάζει ποια είναι η «δεσποινίδα Κατεχάκη»? Φοβάται να μας αναφέρει το «όνομά της»?
Μόνο που την προδοσία του Οτσαλάν, δεν έκανε η ΕΥΠ και η «δεσποινίς Κατεχάκη», αλλά η «Κυρία Κατεχάκη»....η ανωτάτη αρχή του τόπου...ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός και κολλητός του Ι.Κ. Πρετεντέρη, κύριος Σημίτης.
Όσο για τα «απροσδιόριστα ποσά» κλπ, ποτέ δεν δόθηκαν, κι αν ακόμα υιοθετηθεί η άποψη του Ι.Κ.Πρετεντέρη, σε τέτοιου είδους υποθέσεις σοβαρού χαρακτήρος, τίποτε δεν γίνεται χωρίς την έγκριση του εκάστοτε πρωθυπουργού...του Σημίτη δηλαδή.
Τόσο βλάκας μπορεί να ήταν ο Σημίτης? Από την μια να προδίδει τον Οτσαλάν και από την άλλη να χρηματοδοτεί το ΡΚΚ? Χάθηκε λέει μια «βαλίτσα» γεμάτη με δολάρια, για βρει χώρα υποδοχής ο Οτσαλάν. Μα χώρα ήδη είχε βρεθεί, για την προδοσία του Οτσαλάν με υπόδειξη των ΗΠΑ. Η Κένυα...
Δεν ντρέπεται ο κύριος αυτός και κάνει αναφορά για τους «αγνοούμενους της Κύπρου», παραμονή της Τουρκικής εισβολής στο νησί μας...Ένα τόσο σοβαρό και λίαν επίπονο θέμα, βουτηγμένο στο αίμα και στα δάκρυα, το χρησιμοποιεί, για να στοιχειοθετήσει την εμπαθή του προπαγάνδα σε βάρος της ΕΥΠ...
Για τον «σουβλατζή» τέως Αρχηγό της ΕΥΠ, γιατί δεν μας κάνει λίγη κουβέντα?
Που έβαζε ολόκληρη την ΕΥΠ να ψάχνει την 17 Νοέμβρη στους χώρους της «δεξιάς» και της «ακροδεξιάς»?
Ο «τόπος δεν αντέχει» άλλο κύριε Πρετεντέρη, να τον εμπαίζουν και να τον παραπληροφορούν, άνθρωποι σαν κι εσάς...
Τις απόψεις σας για την «δημοκρατία» τις γνωρίζουμε και πόσο ευνόησε το σαθρό και σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας, ανθρώπους σαν κι εσάς να πλουτίσουνε και να αναδειχθούνε το ξέρουμε...
Τώρα μας γίνατε ειδήμονας και ειδικός και για την ΕΥΠ και για τον Οτσαλάν...
Γιατί δεν πήρατε μια συνέντευξη τόσα χρόνια από τον κολλητό σας το Σημίτη, να σας πει τι έγινε με τον Οτσαλάν? Με όλους αυτούς του ΠΑΣΟΚ που για δεκαετίες, έτρεχαν στην κοιλάδα Μπεκάα της Συρίας να συναντήσουν τον Οτσαλάν? Γιατί δεν κατονομάζετε τους ομοϊδεάτες σας, πολιτικούς που έφεραν τον Οτσαλάν στην Ελλάδα?
Εσείς εν τέλει ποιους «υπηρετείτε»?
Μήπως ανήκετε κι εσείς στους «ενοχλημένους» από τις επιτυχίες της ΕΥΠ και χάσατε τον ύπνο σας?
Τις συνομιλίες που αναφέρεται, μπορεί να τις βρει ο καθείς από τις δικογραφίες και το ξέρετε αυτό, για ποιόν λόγο παραπληροφορείτε τον λαό και παίζεται με την νοημοσύνη του?
Όσο για την «δεσποινίδα Κατεχάκη», θα σας στοιχειώνει μια ζωή, μιας και εάν δεν ήτανε «αυτή», δεν θα αποκαλύπτονταν ο προδότης και καταδότης του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και κολλητός σας, κύριος Σημίτης και η κυβερνώσα τότε παράταξη, την οποία υπηρετείτε με πάθος και με το αζημίωτο φυσικά...
Μόλις έκανε προεκλογικά ο Πρωθυπουργός της Χώρας αναφορά στον Οτσαλάν και κατόπιν μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, θυμηθήκατε όλοι σας τον Οτσαλάν, σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι...
Σας «πονάει πολύ» η «δεσποινίς Κατεχάκη»...σας πονάει, γιατί ο Λαός έμαθε την αλήθεια....Σας πονάει πολύ που δεν τολμάς να την κατονομάσεις...Τολμάς?
Γιατί δεν μας λές κάτι για τον «krokous»? Το γιατί το ξέρουμε....
Άντε ασχολήσου παιδάκι μου με τον Παναθηναϊκό και πάνε να πετάξεις κανένα μπουκάλι στο γήπεδο και στο κεφάλι του Σημίτη και άσε μας ήσυχους, που νομίζεις πως έχεις λόγο επί παντός και κατά πάντων, άσχετε και «ύποπτε»...

Το δημοσίευμα του Βήματος