Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009

Παραμύθια τα περι απομάκρυνσης επιγραφών απο την Νέα Μονή Χίου

Και όμως είναι γεγονός...οι αθεόφοβοι Τούκοι την ίδια ώρα που πέταγαν λάσπη συλλήβδην σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ για τα φτιαχτά ρεπορτάζ του Βήματος, δημοσίευαν ψευδείς πληροφορίες περι δήθεν απομάκρυνσης των επιγραφών των Οθωμανικών "κατορθωμάτων" στο οστεοφυλάκιο της Νέα Μονή Χίου, προφανώς για να ικανοποιήσουν του ευγενείς πόθους του συντάκτη ή της εντολές κάποιας κρατικής υπηρεσίας. Απόδειξη οι φωτογραφίες που παραθέτουμε στην συνέχεια της ανάρτησης.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2007 όταν ο ανεκδιήγητος γενικός πρόξενος της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα επισκέφτηκε την ακριτική Χίο και συγκεκριμένα την Νέα Μονή, Αγιο Μηνά, και τον Ανάβατο .Ειδικά στην Νέα Μονή φαίνεται "συγκινήθηκε" ιδιαιτέρως βλέποντας τον σωρό απο οστά -αποτέλεσμα της εκδικητικής μανίας των Οθωμανών μισανθρώπων στην σφαγή της Χίου (1822)- και με θράσος 1000 πιθήκων αποφάσισε να επισκεφτεί τον Νομάρχη Χίου ζητώντας του να να προχωρήσει στην αλλαγή των επιγραφών ώστε να μην ονοματίζονται οι "δράστες"... και την αφαίρεση του οστεοφυλακίου!!! (πάνω απο 3.500 γυναικόπαιδα και 600 μοναχοί σφαγιάστηκαν στην Νέα Μονή).
Ο Νομάρχης προς τιμήν του αρνήθηκε κατηγορηματικά και του εξήγησε ευγενικά ότι η ιστορία δεν αλλάζει, καθώς οι επισκέπτες πρέπει να ενημερώνονται ακριβώς για την Οθωμανική θηριωδία του 1822.
Η ιστορία επανήλθε στην επικαιρότητα στις 20 Ιουνίου 2009 (λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια του Μουσείου Ακροπόλεως) όταν η τουρκική εφημερίδα “Time Turk” δημοσίευσε άρθρο στο οποία ανέφερε ότι : “Στο μοναστήρι Νέα Μονή στην Χίο στον χώρο τον κειμηλίων και εκθεμάτων της μονής υπάρχουν δυο αίθουσες με προθήκες στις οποίες φυλάσσονται ανθρώπινα κρανία με τις μέχρι πρότινος επιγραφές”… Έργα Οθωμανών” και “Σφαγιάσθηκαν από τους Οθωμανούς” οι οποίες μετά από τις αντιδράσεις της Τουρκικής πλευράς αντικαταστάθηκαν αφού πρώτα απαλείφθηκαν οι επίμαχες λέξεις αφήνοντας ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές. “ ,προβάλοντας το γεγονός ως μια κίνηση καλής θελήσεως απο Ελληνική πλευράς.
Η αλήθεια όμως είναι ότι τέτοια βέβηλη πράξη ευτυχώς δεν έλαβε χώρα στο μοναστήρι και οι αλλαγές που έγιναν κατα τον Τούρκο "δημοσιογράφο" βρίσκονται μόνο στην φαντασία του. Η πλήρης αλήθεια είναι ότι ο μεγαλύτερος όγκος των οστών μεταφέρθηκε σε παρακείμενη της Νέας Μονής εκκλησία (βλέπε φωτογραφία) ,όμως τα οστά πολλών Ελλήνων μαρτύρων του 1822 εξακολουθούν να παραμένουν στην αρχική τοποθεσία μαζί με τις επεξηγηματικές επιγραφές που τόσο ενοχλούν τους "συμμάχους"..Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε ελήφθησαν την 17η Ιουλίου απο φίλο του ιστολογίου και εκτός απο απόδειξη της "αξιοπιστίας" της είδησης που μας μετέφερε ο Τούρκος "δημοσιογράφος" ,έχουν και διδακτική αξία.
συνέχεια εδώ...