Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009

Καταγραφή και αναφορά τουρκικών παραβιάσεων στην νέα ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η πρόσφατη επίσκεψη μας στην ιστιοσελίδα του ΓΕΕΘΑ η οποία αναβαθμίστηκε ριζικά.Και δεν μιλάμε μόνο για το αισθητικό κομμάτι αλλά για την προσθήκη λίστας με τις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων για την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών αλλά και των ξένων επισκεπτών. Θέμα για το οποίο φωνάζουμε εδώ και καιρό καθώς η ελληνική πλευρά είχε αφήσει το "γήπεδο" ελεύθερο στην προπαγάνδα του Γενικού επιτελείου των Τούρκων το οποίο παρουσιάζει μια εντελώς στρεβλή εικόνα στον δικό του ιστιοχώρο χωρίς (μέχρι πρότινος) ουσιαστική ελληνική απάντηση πέραν των χλιαρών δηλώσεων του ελληνικού ΥΠΕΞΠιο συγκεκριμένα γράφαμε αρχές Μαίου..
"Είναι απορίας άξιο γιατί οι επίσημες ελληνικές αρχές δεν προχωρούν και αυτές σε μια συστηματική καταγραφή των τουρκικων παραβιάσεων στους αντίστοιχους ιστιοχωρους και αφήνουν τους Τούρκους "να παίζουν μπάλα" ανενόχλητοι σε επικοινωνιακό επίπεδο.Μήπως παίζει κάποιο ρόλο η πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί η αξιότιμη υπουργός των Εξωτερικών?"Οπότε εύγε! για την καινούργια ιστιοσελίδα του ΓΕΕΘΑ η οποία διορθώνει μια ανωμαλία έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.Η μόνη ένσταση που θα μπορούσε ίσως να προβάλει κανείς είναι ότι προς το παρόν το υλικό είναι ελλειπές.Μιας και υπάρχει τμήμα Αρχείου, επιβάλλεται να μπουν στοιχεία για κάθε χρονιά από το 1974 καθώς και να μπουν και τα ακριβή στίγματα.
Είμαστε στην εποχή του Google Earth, γενικότητες όπως "Northern and Central Aegean Sea" δε λένε και πολλά: δώστε το ακριβές στίγμα, βγάλτε και κανένα radar plot να ξεμπερδεύουμε με την προπαγάνδα των Τούρκων...

http://www.enkripto.com/2009/07/blog-post_25.html