Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Κ. Παπούλιας: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την παρουσία κατοχικού στρατού σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Μου δίνετε κουράγιο, σε μια επέτειο μαύρη. Ελπίζουμε στην αναστάσιμη μέρα, που δεν θα υπάρχει κατοχικός στρατός στη Δημοκρατία της Κύπρου. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την παρουσία κατοχικού στρατού σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με μέλη του μουσικοχορευτικού ομίλου φοιτητών του Πανεπιστημίου της Κύπρου.
«Εγώ δεν το δέχομαι σαν ευρωπαίος πολίτης, αν και υπάρχουν μερικοί ευρωπαίοι που το δέχονται. Αλλά πιστεύω ότι θα τους κάμψουμε και αυτούς», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε: «Ελπίζω οι συνομιλίες που γίνονται, δύσκολες συνομιλίες, να καταλήξουν κάποια στιγμή στο ποθούμενο αποτέλεσμα, επανένωση της Κύπρου και οι δύο κοινότητες να ζήσουν ειρηνικά, έτσι πιστεύαμε πάντοτε, δεν αποκλείαμε κανέναν. Και δεν αποκλείουμε και τώρα, και αυτή είναι η φιλοσοφία του και του Προέδρου Χριστόφια».