Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

Ποιοί είναι αυτοί που απειλούν μέχρι και τον νέο διοικητή της ΕΥΠ;

Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη, στις 10 Ιουλίου, ανέλαβε με προκήρυξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Indymedia, η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ απειλεί ευθέως και τον νέο διοικητή της ΕΥΠ Δ. Παπαγγελόπουλο.
Η οργάνωση περιγράφει λεπτομερώς το χτύπημα στον πρώην υφυπουργό, επί των ημερών του οποίου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ανάβοντας το «φιτίλι» των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου.
«Αυτή η έκρηξη, αυτός ο καταστροφικός αμοραλισμός της νεολαίας, το μίσος για τις συνθήκες ζωής και τα αδιέξοδά της έφτασε παντού», γράφουν οι συντάκτες της προκήρυξης συνδέοντας τα γεγονότα αυτά με την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας. «Εμείς θεωρούμε ότι οι επιθέσεις από επαναστατικές ομάδες ανεξάρτητα των μέσων που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη του στόχου αν πηγάζουν από παρόμοιες αντιλήψεις είναι κομμάτια του πολύμορφου αντάρτικου πόλης που μετά από τον Δεκέμβρη ανθεί σχεδόν σε κάθε πόλη της χώρας», τονίζουν.
Οι συντάκτες της προκήρυξης αναδεικνύουν το ζήτημα της μετανάστευσης ως «αιχμή του δόρατος» για τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας και την επανεμφάνιση του παρακράτους.
«Η επανεμφάνιση του παρακράτους που τόσο ολοφάνερα και χωρίς προσχήματα πλέον συνεργάζεται με την αστυνομία, οι επιθέσεις σε διάφορους πολιτικούς χώρους, προετοιμάζουν το έδαφος για μια κατάσταση σαν αυτή της Ιταλίας το 70. Διακρίνουμε πολωτικές τάσεις μέσα στα κοινωνικά δρώμενα και διεργασίες που θα ξεκινήσουν, όπως όλα δείχνουν, ένα νέο κύκλο αίματος», σημειώνουν.
Η τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι του κ. Χηνοφώτη ήταν η πρώτη ενέργεια αυτού του βεληνεκούς από την οργάνωση. Μέχρι σήμερα είχε κάνει περίπου 30 χτυπήματα με γκαζάκια, μεταξύ των οποίων και αυτά στα γραφεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Θ. Πάγκαλου.
ΠροαναγγέλλειΑπό εδώ και στο εξής, ωστόσο, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» λέει ρητά ότι στο μέλλον σκοπεύει να προχωρήσει σε μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα χτυπήματα. «Τώρα είναι που θεωρούμε πως η κοινωνική ειρήνη μπορεί να είναι πιο εύθραυστη από ποτέ. Προκρίνουμε λοιπόν την αναβάθμισή μας, αλλά και όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο αντάρτικο πόλης. Μια αναβάθμιση επιχειρησιακή, περιεχομενική σε θέματα στοχοθεσίας, εμπλουτισμένη με όλα τα μέσα», αναφέρει.
Η οργάνωση απειλεί ευθέως τον Δ. Παπαγγελόπουλο, καταλήγοντας: «Ανθρωπος με πείρα στο κουκούλωμα σκανδάλων ο Παπαγγελόπουλος, μπλεγμένος με τις υποθέσεις των απαγωγών και υποκλοπών, ανέλαβε τα ηνία της ΕΥΠ έχοντας το θράσος να προαναγγείλει επιτυχίες κατά της τρομοκρατίας. Εμείς παρ όλα αυτά, κύριε Παπαγγελόπουλε, θυμόμαστε ακόμα πού μένετε και αν επιμένετε να μας ψάχνετε, ίσως ξαναπεράσουμε από τα μέρη σας».