Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009

Οι Τουρκοκύπριοι φοβούνται εισβολή!

Την πιθανότητα αιματοχυσίας εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε περίπτωση αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο, πριν από την επίτευξη συνολικής λύσης στο κυπριακό".
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο Ταλάτ σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό "Κίπρις" ισχυρίστηκε επίσης ότι σε περίπτωση αποχώρησης του στρατού, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προσπαθήσει να επεκτείνει την κυριαρχία της και στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.
Σχετικά με την κατάργηση των εγγυήσεων ο Ταλάτ χαρακτήρισε "μη ρεαλιστικό" το αίτημα των Ελληνοκυπρίων, υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι "καμιά ελληνοκυπριακή ηγεσία μέχρι σήμερα δεν ζήτησε κάτι τέτοιο".
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κάλεσε τον πρόεδρο Χριστόφια να είναι, όπως είπε, "ρεαλιστής" και πρόσθεσε ότι ο κ. Χριστόφιας πρέπει να αντιληφθεί ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικές για τους Τουρκοκύπριους.
Σε ερώτηση,κατά πόσο είναι εφικτή η λύση μέχρι το τέλος του έτους,ο κ. Ταλάτ απάντησε: "Λέμε ότι είναι δυνατή η επίτευξη λύσης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα επιτευχθεί. Ως τουρκική πλευρά την επιθυμούμε, αλλά αυτή δεν εξαρτάται μόνο από εμάς".