Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Ο Αλβανός πρέσβης προκαλεί...


Καιρός ήταν...
Η Αλβανία, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Καραμανλή στα Τίρανα (26-27 Απριλίου), επικύρωσε τη Συμφωνία Συνεργασίας με την Ελλάδα για την κατασκευή κοιμητηρίων για τους Έλληνες πεσόντες κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο στο μέτωπο της Βορείου Ηπείρου.
Κι όμως, ο ανεκδιήγητος Αλβανός πρέσβης στην Αθήνα, V. Minarolli, μιλώντας στα αλβανικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, προσπάθησε να κεφαλαιοποιήσει πάνω σε μια υπόθεση, που έπρεπε να έχει κλείσει από το 1945 και παρέμενε εκκρεμής εδώ και 64 χρόνια.
Ο αλβανικός Τύπος αναφέρει ότι, μέχρι πρότινος, η ελληνική πλευρά είχε υπογράψει με την αλβανική κυβέρνηση σχετική Συμφωνία για την κατασκευή δύο μόνο κοιμητηρίων (Βουλιαράτες και Κλεισούρα) για τους Έλληνες πεσόντες εντός της αλβανικής επικράτειας.
Ο Αλβανός πρέσβης στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στα Τίρανα αποτελεί απόδειξη του καλού επιπέδου των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς καθώς και της στήριξης που παρέχει η Ελλάδα στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αλβανία για ένταξή της στην ΕΕ, την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς με στόχο την περαιτέρω εκδημοκρατισμό της χώρας καθώς και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και κάθε μορφής λαθρεμπορίου.
Τέλος, ο Αλβανός πρέσβης προκάλεσε τη νοημοσύνη μας και εν μέσω του απόηχου για την καταδίκη του Βασίλη Μπολάνου, πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή επιβεβαιώνει ότι η Αλβανία έχει εκπληρώσει τα απαιτούμενα κριτήρια που αφορούν στα δικαιώματα των μειονοτήτων, ενώ αποτελεί και «έκφραση ευγνωμοσύνης τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού για τη συμβολή των Αλβανών μεταναστών στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας»!
Φαίνεται ότι ο Αλβανός διπλωμάτης δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ομοεθνών του κρατουμένων σε ελληνικές φυλακές και πόσοι Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους από αλβανικά χέρια.