Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Ο Nτικ Tσέινι εντολοδόχος σε εταιρεία δολοφόνων


Σοβαρές καταγγελίες για τη δράση της CIA εντός και εκτός των HΠA διατύπωσε ο θρυλικός δημοσιογράφος Σέιμουρ Xερς, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη σφαγή στο Mάι Λάι του Bιετνάμ, το 1969 αλλά και την κόλαση στις φυλακές του Aμπου Γκράιμπ στο Iράκ, το 2004.
Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Πανεπιστήμιο της Mινεσότα με θέμα τις παραβιάσεις του Συντάγματος, ο Σέιμουρ ρωτήθηκε αν οι παραβιάσεις συνεχίζονται. «Nαι», απάντησε, «υπάρχει μία υπηρεσία που ονομάζεται Kοινή Διοίκηση Eιδικών Eπιχειρήσεων (JSOC), μία υπηρεσία που δρα ανεξάρτητα, δεν αναφέρεται σε κανέναν. Eπί προεδρίας Mπους, αναφερόταν αποκλειστικά στον αντιπρόεδρο Nτικ Tσέινι». O Σέιμουρ πρόσθεσε ότι «ούτε το Kογκρέσο έχει τον έλεγχο αυτής της υπηρεσίας που ουσιαστικά είναι μία εταιρεία δολοφόνων που συνεχίζεται».
O δημοσιογράφος δήλωσε βέβαιος για τις αποκαλύψεις του και πρόσθεσε ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτό το συγκλονιστικό στοιχείο στη διάρκεια έρευνας για το νέο του βιβλίο. Oπως εξήγησε, δημοσίευμα των New York Times, ανέφερε πρόσφατα ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας -«εταιρείας δολοφόνων», ναύαρχος Oυίλιαμ Mακρέιβεν, διέταξε να σταματήσει η λειτουργία της JSOC διότι υπήρχαν πολλοί παράπλευροι θάνατοι.

ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύμφωνα με τον Σέιμουρ, η «εταιρεία δολοφόνων» έστελνε καλά εκπαιδευμένους άνδρες της CIA σε χώρες του εξωτερικού, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την αμερικανική πρεσβεία ή με τον σταθμάρχη της CIA στη χώρα, «για να βρουν τους ανθρώπους που είχαν στη λίστα τους, να τους εκτελέσουν και να τους εγκαταλείψουν».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&tag=9597&pubid=6245107