Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Η McDougall μπορεί να μιλάει για "μακεδονική" και "τουρκική" μειονότητα όσο θέλει...


Ξεχνά όμως οτι:
"Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν 61 τρόπους για να μπλοκάρουν την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε."

τόνισε από τα Σκόπια ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Έρικ Μέγιερ,εισηγητής της έκθεσης προόδου της γειτονικής χώρας.
Την ανάγκη επίλυσης του Σκοπιανού προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ να έχει επιτυχή κατάληξη υπογράμμισε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Έρικ Μέγιερ (φωτογ.), εισηγητής της έκθεσης προόδου της γειτονικής χώρας στην Ευρωβουλή.
«Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό. Θα χρειαστούν όμως χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το 2017 για να ενταχθεί η "Μακεδονία" στην ΕΕ», τόνισε ο κ. Μέγιερ και σημείωσε ότι για να συμβεί αυτό πρέπει να επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελλάδα, καθώς όπως υπογράμμισε «κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ έχει το δικαίωμα να θέσει βέτο και να εμποδίσει την προσχώρηση μίας νέας χώρας στην ΕΕ».
Ερωτηθείς αν η εκκρεμότητα της ονομασίας μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων αναγνώρισε το δικαίωμα της χώρας μας να θέσει βέτο: «Νομίζω ότι δεν θα αποτελούσε πρόβλημα για την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών και των χωρών-μελών της ΕΕ.
Όμως, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με την Ελλάδα και την Κύπρο. Έχουν το δικαίωμα να θέσουν όρους, έχουν το δικαίωμα να θέσουν βέτο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, για το άνοιγμα κάθε κεφαλαίου ξεχωριστά, όπως φυσικά και για την λήψη της τελικής απόφασης. Με άλλα λόγια έχουν 61 τρόπους(σ.σ. όσα και τα κεφάλαια) στην διάθεσή τους».