Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα


Με τη στρατιωτική παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Αφαλείας στην Αθήνα, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.
Νωρίτερα, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία για τη διπλή γιορτή, της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον ιερό ναό, υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, ο νομάρχης Αθηνών, Δ. Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης.
Της παρέλασης προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος στη συνέχεια έλαβε τη θέση του στην ειδική εξέδρα, από όπου παρακολούθησε την παρέλαση.
Στην παρακείμενη εξέδρα, έλαβαν τη θέση τους οι επίσημοι, οι οποίοι παρέστησαν και στη δοξολογία: Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Μεϊμαράκης, ο ΓΓ της Κ.Ο. της Ν.Δ., Γ. Τραγάκης, οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος και Χρ. Σαρτζετάκης, ο νομάρχης και ο δήμαρχος ΑΘηναίων, η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιά, Ντ. Μπέη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς.
Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κ. Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, αλλά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο κ. Τραγάκης, χαιρέτησαν τους αναπήρους και βετεράνους πολέμου.