Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

Όλοι κρατικοποιούν, η Ελλάδα ιδιωτικοποιεί...!


Τσάβες εναντίον Coca-Cola!
Αλλη μια συμβολική επίδειξη πυγμής απο τον Ούγκο Τσάβες, αυτή τη φορά εναντίον του... δεύτερου αμερικάνικου συμβόλου, της Coca-Cola.Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον μεξικανικό όμιλο Coca-Cola Femsa, τη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιαλώσεων της Λατινικής Αμερικής, για να αποχωρήσει από την περιοχή του Καράκας, που την χρησιμοποιεί για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα του ομίλου.
«Δίνω διορία δύο εβδομάδων στην Coca-Cola για να αποχωρήσει εθελοντικά από το συγκεκριμένο σημείο», δήλωσε ο Τσάβες στη διάρκεια της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής του εκπομπής.Ο Τσάβες σκοπεύει να χτίσει στο σημείο αυτό, περίπου ένα εκτάριο στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Λιμπερταδόρες, συγκρότημα κατοικιών.
Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απείλησε να εθνικοποιήσει την μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της χώρας, την Polar, με αφορμή την διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την παραγωγή ρυζιού από την κυριότερη εταιρία παραγωγής τροφίμων.
Παράλληλα, ο Τσάβες ανακοίνωσε την εθνικοποίηση μίας τοπικής μονάδας του αμερικανικού κολοσσού στον τομέα των τροφίμων, Cargill, με το αιτιολογικό ότι η εταιρία δεν παράγει ρύζι που υπόκειται στους κυβερνητικούς ελέγχους τιμών. Η Cargill είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων.