Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

Η ανθελληνική προπαγάνδα του Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης
Την Κυριακή 15/06 η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" έφερε στο φως της δημοσιότητας διαβαθμισμένο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών, και συγκεκριμένα της Δ/νσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης με ημερομηνία 19 Μαϊου 2008, το οποίο περιγράφει ενέργειες του αμερικανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης που χαρακτηρίζονται "άκρως ύποπτες και υπεράνω πάσης αρμοδιότητας".
To έγγραφο παρουσιάζεται παραπλανητικά ότι προέρχεται από την ΕΥΠ (γιατί άραγε;) και έχει ως θέμα τις κινήσεις και επαφές των αμερικανικών προξενικών αρχών με στελέχη του φιλοσκοπιανού "Ουράνιου Τόξου" και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπό το τίτλο "Αγνοημένες Μειονότητες της Ελλάδος".
Προεδρεύων της συζήτησης ήταν ο Hans Heinrich Hansen, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) ενώ μίλησαν ο Δρ. Halit Habipoglou, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF), ο οποίος αναφέρθηκε στην "τουρκική" μειονότητα της Δυτικής Θράκης και τα "Θύματα του άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας" και το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο Πέτρος Καζίας ο οποίος αναφέρθηκε στην γνωστή προπαγάνδα περί "εθνικής μακεδονικής μειονότητας της Ελλάδος". Παρέμβαση έκανε και ο γνωστός Παναγιώτης Δημητράς του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Helsinki, ο οποίος αναφέρθηκε στην ...«ανοχή της μη ανοχής» για τις μειονότητες στην Ελλάδα.

Το προαναφερθέν έγγραφο αποκαλύπτει ότι το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης ήρθε σε επαφή με τον επικεφαλής του "Ουράνιου Τόξου" Παύλο Βοσκόπουλο, ζητώντας ενημέρωση για τον αριθμό των Ευρωβουλευτών που παρέστησαν στην παραπάνω εκδήλωση. Για τον ίδιο λόγο απευθύνθηκαν στις 15/05 και στον μειονοτικό δημοσιογράφο της Κομοτηνής και εκδότη της τουρκόφωνης εφημερίδας "Tρακιανίν Σεσί" Ντεντέ Αμπντουλχαλήμ. Περαιτέρω οι ίδιοι κύκλοι απευθύνθηκαν στον Αθανάσιο Παρίση, πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής ΕΒLUL και στέλεχος του "Ουράνιου Τόξου", σχετικά με την απόκλιση του αριθμού των ψήφων που έλαβε η εν λόγω οργάνωση στις Ευρωεκλογές του 1994 σε αντιπαράθεση με τα επίσημα στοιχεία του ελληνικού ΥΠΕΣ.Έχοντας υπόψην:- την εμφάνιση χαρτών από επίσημες αμερικανικές αρχές που παρουσιάζουν την ελληνική Μακεδονία ως "κατεχόμενη"- την τουρκική κινητικότητα στη περιοχή της Δυτικής Θράκης- τη παρουσία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στη περιοχή- την ετήσια έκθεση του State Department σύμφωνα με την οποία "υπάρχει μακεδονική διάλεκτος" στη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και την αναθεώρηση του ποσοστού της εθνικής ομοιογένειας από την έκδοση World factbook της CIA,- την ανεξέλεγκτη δράση του φιλοσκοπιανού "Ουράνιου Τόξου",καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα:

1. Τόσο τα στελέχη των φιλοσκοπιανών και φιλοτουρκικών οργανώσεων διατηρούν στενές επαφές με τις υπηρεσίες των ΗΠΑ.

2. Οι κινήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών στοχεύουν στην άσκηση πιέσεων προς την Ελλάδα και στη χειρότερη περίπτωση, στην αποσταθεροποίηση της περιοχής κατά τα πρότυπα Μαυροβουνίου και Κοσσυφοπεδίου για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων: ένα μωσαικό φιλοαμερικανών αυτόνομων/ανεξάρτητων περιοχών που θα καλύπτουν όλο το εύρος της περιοχής Ανατολικής Μεσογείου, Μέσης Ανατολής και Κασπίας. Στόχος ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και των εμπορικών οδών (= έλεγχος διεθνούς οικονομίας) και η αντιμετώπιση ανερχόμενων αντιπάλων (βλ. Κίνα και Ρωσία).