Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Οι κινήσεις του Ισραήλ μεγάλωσαν τον αντισημιτισμό


"Παραβίασαν τους ηθικούς κώδικες οι Ισραηλινοί"
Κάθε ηθικό κώδικα παραβίασε ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια των αιματηρών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όπως καταγγέλλει ισραηλινή οργάνωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.
Οι γιατροί της οργάνωσης Human Rights-Israel (ΡΗR) περιγράφουν ορισμένα συμβάντα, τα οποία «όχι μόνον αποκαλύπτουν πως οι στρατιώτες δεν βοήθησαν να απομακρυνθούν πολιορκημένες, ή έχουσες τραυματίες οικογένειες, αλλά επίσης παρεμπόδιζαν παλαιστίνιους γιατρούς να έχουν πρόσβαση στους τραυματίες», όπως επίσης κι ότι «άφησαν αμάχους χωρίς νερό και τροφή για μεγάλες χρονικές περιόδους».
Η έκθεση της οργάνωσης ακολουθεί στα χνάρια άλλων παρόμοιων οργανώσεων, οι οποίες κατήγγειλαν τη δράση του ισραηλινού στρατού κατά την εκστρατεία των 22 ημερών κατά της ελεγχόμενης από την οργάνωση Χαμάς Γάζας, ζητώντας να γίνουν έρευνες για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου.
Ο ισραηλινός στρατός απάντησε τονίζοντας πως το Ανώτατο Δικαστήριο έχει απορρίψει το αίτημα που κατέθεσε στις 19 Ιανουαρίου η PHR, μία ημέρα μετά τη λήξη της επιχείρησης και δήλωσε πως οι κατηγορίες εξακολουθούν να ερευνώνται.
Η PHR παραθέτει στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία 16 Παλαιστίνιοι γιατροί κι ιατρικό προσωπικό βρήκαν τον θάνατο κατά τις συγκρούσεις εκείνης της περιόδου, και πως άλλοι 25 τραυματίσθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντός τους.
Επίσης τονίζει πως οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον 34 ιατρικών μονάδων, περιλαμβανομένων κι οκτώ νοσοκομείων.
ΕΘΝΟΣ