Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Υστερικές "αδελφές" υπερ των Σκοπίων


Θα αδιαφορούσαμε για την περίπτωση Βαλλιανάτου αν δεν ήταν όλες αυτές οι σχέσεις του με τις περίεργες ομάδες και τα καθοδηγούμενα γκρουπούσκουλα υπεράσπισης των απανταχού μειονεκτικών και μειονοτήτων. Και ούτε θα μας φοβίσουν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της γκέι ταυτότητάς του με την επίκληση μιας δήθεν πολιτικής ορθότητας. Σιγά το κατόρθωμα του να είσαι ομοφυλόφιλος και πολιτικός. Πήξαμε.
Δεν μας ενοχλούν καθόλου οι ερωτικές προτιμήσεις τους. Ο καθένας όπως βολεύεται. Μας ενοχλεί όμως αφάνταστα η εκμετάλλευση των προσωπικών ιδιαιτεροτήτων και ιδιορρυθμιών ως άλλοθι ενός αδίστακτου αριβισμού και μιας κατά τα άλλα φασιστικής και ρατσιστικής λογικής αλληλοεξυπηρέτησης και αλληλοπροστασίας για την κοινωνική και πολιτική αναρρίχηση. Γιατί οι «παραλειπόμενοι Έλληνες τα δίκαια των οποίων προασπίζεται ο κάθε Βαλλιανάτος είμαστε εμείς οι …υπόλοιποι, τελικά.
Και δεν θα τα έγραφα αυτά αν το γνωστό για την υπεράσπιση της δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» και του αλυτρωτισμού των Σκοπίων «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» του κ. Δημητρά δεν έσπευδε να καταδικάσει την απομάκρυνση Βαλλιανάτου ως «δείγμα μισαλλοδοξίας» του «επικρατούντος κλίματος υστερικού εθνικισμού». Και είναι πολύ χρήσιμα τα αποσπάσματα που μας έστειλε από την ομιλία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου στην 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Για να είναι όλοι καλά πληροφορημένοι γι αυτό που κρύβεται στο βάθος. Ιδού λοιπόν τι είπε τότε:

«Φίλες και φίλοι σύνεδροι, ο μεγάλος και φιλόξενος χώρος αυτού του συνεδρίου χθες φιλοξένησε ένα στρογγυλό τραπέζι της κοινωνίας των πολιτών. Της κοινωνίας των πολιτών ή αλλιώς των παραλειπόμενων Ελλήνων. Συμπολίτες μας από διάφορες οργανώσεις εξέφρασαν τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες τους. Οι συμπολίτες μας ανάπηροι ανέφεραν ότι θεωρούνται πολίτες με μειωμένη δικαιοπρακτική ικανότητα και με μειωμένη δυνατότητα πρόσβασης κοντά μας. Ήδη η πρόσβασή τους στο συνέδριό μας έγινε από την πίσω πόρτα. Οι συμπολίτες μας που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ζήτησαν να κατανοήσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που δεν είναι Χριστιανοί, που είναι από Δωδεκαθεϊστές έως Σαϊεντολόγοι ή Βουδιστές ή άθεοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι συμπολίτες μας Αρβανίτες και Βλάχοι ζήτησαν να προστατευτεί και να διδάσκεται η γλώσσα τους για να μην χαθεί μια πλούσια ελληνική κουλτούρα. Οι συμπολίτες μας Τσιγγάνοι ή Ρομά ζήτησαν να καταλάβουμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι συμπολίτες μας Εβραίοι ζήτησαν να καταλάβουμε τον υπαρκτό λαϊκό αντισημιτισμό που υπάρχει στα έντυπα και την τηλεόραση. Οι συμπολίτες μας της μειονότητας που θεωρούν ότι είναι Τουρκικής εθνότητας ζήτησαν να έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται έτσι, το ίδιο και οι συμπολίτες μας Μακεδόνες….Οι συμπολίτες μας Ομοφυλόφιλοι, Λεσβίες και Τρανσέξουαλ ζήτησαν να αναγνωριστεί η συμβίωσή τους, ζήτησαν να υπάρχει σεξουαλική αγωγή. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Όλοι εμείς είμαστε διαφορετικοί, οι παραλειπόμενοι Έλληνες είμαστε όλοι εμείς.
Σας ευχαριστώ.»

Κύριε Παπανδρέου αυτός ο άνθρωπος ήταν μέχρι τώρα στενός συνεργάτης σας; Νομίζετε ότι επειδή μας ζάλισαν τα σκάνδαλα της ΝΔ χάσαμε και την κρίση μας και ότι ξεχάσαμε;