Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Νέες πληροφορίες για ομαδικό τάφο 17 Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα


35 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974 Τουρκοκύπριος έδωσε πληροφορίες στην εφημερίδα "Πολίτης" για ομαδικό τάφο 17 Ελληνοκυπρίων..
Η εφημερίδα γράφει σήμερα ότι ο Τουρκοκύπριος, ο οποίος μίλησε στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Βασιλείου, ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης των 17 Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι είναι θαμμένοι μέσα σε ξεροπήγαδο.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Τουρκοκυπρίου, του οποίου η εφημερίδα για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει το όνομα, μια ομάδα δέκα ατόμων με επικεφαλής Τούρκο αξιωματικό, απήγαγε λίγες μέρες μετά την πρώτη φάση της εισβολής 17 Ελληνοκύπριους από σπίτια στη Λευκωσία. Επρόκειτο για 16 αμάχους κι έναν μόνο, ο οποίος φορούσε στρατιωτικά ρούχα, όλοι άρρενες."Τους κτυπούσαν με τα όπλα και με κλοτσιές" ανέφερε ο Τουρκοκύπριος και πρόσθεσε ότι... στη συνέχεια, αφού τους φόρτωσαν σε όχημα τους μετέφεραν σε άλλο σημείο και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ και έριξαν τα πτώματα τους σε ξεροπήγαδο.
Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία μεταξύ των εκτελεστών ήταν και τέσσερις Τουρκοκύπριοι, από τους οποίους οι τρεις ζουν σήμερα στα κατεχόμενα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι πληροφορίες για τάφους αγνοουμένων διερευνώνται πάντα με πολύ προσοχή από την κυβέρνηση και από την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.