Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Κύπρος: Στήριξη Αρμενίας από ΥΠΕΞ - Επικοινωνία με Mnatsakanyan

Βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης, που


σημειώνεται από χθες στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και καταδίκη της παραβίασης της εκεχειρίας από το Αζερμπαϊτζάν, που οδήγησε σε σφοδρές συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να σημειωθούν θύματα και μεταξύ αμάχων, εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και για τερματισμό των εχθροπραξιών, ούτως ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης το συντομότερο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Υπό των φως των εξελίξεων, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Zohrab Mnatsakanyan, στο πλαίσιο της οποίας ενημερώθηκε από τον τελευταίο για την εξέλιξη της κατάστασης.

Από πλευράς του, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε προς τον Αρμένιο ομόλογό του τη στήριξη της Κυπριακής κυβέρνησης στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, μέσω της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ και καταδίκασε κάθε ενέργεια από εμπλεκόμενους ή και παρέμβαση από τρίτους που κινείται αντίθετα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: philenews