Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Κόλπος Αττάλειας: Ενδείξεις απόπλου του Oruç Reis - Έκλεισε το σύστημα προσδιορισμού θέσης (AIS)

12 πλοία και τρία υποβρύχια του TDK στην περιοχή
Αγκυροβολημένο στον Κόλπο της Αττάλειας βρισκόταν έως και πριν λίγες ώρες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις.
 Όπως αναφέρεται  η φωτογραφία είναι από σήμερα με το τουρκικό σκάφος να βρίσκεται ανοικτά του λιμένος στην Αττάλεια συνοδευόμενο όμως από μια φρεγάτα ΜΕΚΟ 200Β.
Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, το τουρκικό σεισμογραφικό Όρουτς Ρέις φαίνεται να έχει κλείσει τον πομπό του τις εδώ και δύο ώρες, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει κίνηση του πλοίου. 
Σε ότι αφορά την κινητοποίηση του τουρκικού Ναυτικού 12 πολεμικά σκάφη (εκ των οποίων 5 φρεγάτες, 3 κορβέτες και 4 ΤΠΚ) έχουν πάρει θέσεις σε διάφορα σημεία στο Ν.Α.Αιγαίο, ενώ τρία τουρκικά υποβρύχια δύο κλάσης Preveze και ένα κλάσης GUR βρίσκονται επίσης στην περιοχή.
Οι τουρκικές "stealth" φρεγάτες κλάσης Ada είναι ορατές από μίλια με γυμνό μάτι.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συνεδριάζει από το μεσημέρι, αναμένεται να ανάψει πράσινο φως για την έναρξη σεισμικών ερευνών.
Το Oruc Reis,  παραμένει πάντα στα ανοιχτά του λιμένος της Αττάλειας αναμένοντας εντολές.
Τις κινήσεις του τουρκικού στόλου παρακολουθεί το ΓΕΕΘΑ, έχοντας εντολές  να υπερασπισθεί αποφασιστικά  κάθε απειλή κατά της εθνικής μας κυριαρχίας.
 
 https://www.defencenet.gr/amyna/toyrkia/901089_kolpos-attaleias-endeixeis-apoploy-toy-oruc-reis-ekleise-systima-prosdiorismoy