Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Όχι» σε μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο - «Φάρος» οι διεθνείς κανόνες

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, έστειλε μήνυμα εναντίον των μονομερών ενεργειών, οι οποίες οξύνουν την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Μήνυμα εναντίον των μονομερών ενεργειών, οι οποίες οξύνουν την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, έστειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε δήλωσή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε ξεκαθαρίσει αρκετές φορές τη θέση μας γι’ αυτό το θέμα στα σχόλια της διεύθυνσης Ενημέρωσης και Τύπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Υπενθύμισε δε ότι η Μόσχα τάσσεται υπέρ της «διευθέτησης όλων των αντιθέσεων αποκλειστικά μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».
«Καλούμε τα εμπλεκόμενα κράτη να δείξουν πολιτική βούληση με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων προς όφελος της εξασφάλισης της σταθερότητας και της ασφάλειας» συνέχισε η κα Ζαχάροβα.
Και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται συνεπής δουλειά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας, όπως και η αποφυγή μονομερών ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν την όξυνση της κατάστασης».
Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι «φάρος πρέπει να είναι οι αποδεκτοί απ’ όλους διεθνείς κανόνες, όπως αυτοί που περιγράφονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ που αποτελεί παγκόσμιο φόρουμ για την αποτελεσματική επίλυση των αντιθέσεων που προκύπτουν».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ