Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020

Οι ρώσοι ή οι Αιγύπτιοι εξαφάνισαν δύο τουρκικά υποβρύχια στην Λιβύη με ηλεκτρονικές παρεμβολές!

Το πιθανότερο είναι να το έκαναν οι ρώσοι, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποκαλυφθεί πως και οι αιγύπτιοι έχουν προμηθευτεί πολύ εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Τα χρησιμοποίησαν μάλιστα στο κυνήγι τρομοκρατών στην χερσόνησο του Σινά, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στις επικοινωνίες ακόμα και στο Ισραήλ και την Γάζα!

Ένα άγνωστο επεισόδιο, που αποκαλύπτει η Αίγυπτος και φέρνει στο φως της δημοσιότητας η αραβόφωνη έκδοση του Russia Today, έχει λούσει με κρύο ιδρώτα το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.
Μπορεί να μην το αναφέρουν, το γεγονός όμως ότι αποκαλύπτεται από το Russia today καθιστά σίγουρο ότι οι παρεμβολές έγιναν από ρωσικά μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.

Όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία έχασε επαφή με τα δύο υποβρύχιά της κλάσης 209, τα οποία βρίσκονταν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, κατόπιν παρεμβολών που δέχθηκε στα συστήματα επικοινωνίας τους.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου και η Τουρκία το απέκρυψε. Ωστόσο, στρατιωτική πηγή επισημαίνει ότι αυτό προκαλεί ζήτημα στην Τουρκία, αφού όπως επισημαίνει θεωρητικά είναι δύσκολο να υπάρξει παρεμβολή στα ηλεκτρονικά συστήματα ενός υποβρυχίου, δεδομένου ότι πλέει σε μεγάλα βάθη.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι όντως τα δύο τουρκικά υποβρύχια αγνοούνταν ή νέκρωσαν μέσω εξελιγμένου συστήματος παρεμβολών, σημαίνει ότι μπαίνουμε σε ένα νέο θέατρο αναβαθμισμένων επιχειρήσεων, που αναλογικά πάμφθηνης κατασκευής ηλεκτρονικών παρεμβολών μπορούν να αχρηστεύσουν πανάκριβα οπλικά συστήματα και να αλλάξουν υπέρμετρα την έκβαση μίας επιχείρησης, ακόμη και τον συσχετισμό δυνάμεων.
enikos.gr