Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Fake news από το έντρομο τουρκικό ΥΠΕΞ

Σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διέδωσε παραπληροφόρηση σχετικά με την παράδοση οκτώ μαχητικών αεροσκαφών στον Χαλίφα Χαφτάρ από τη Ρωσία. Αυτό είναι FakeNews!
Για να κερδίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ και των δυτικών κυβερνήσεων για τον GNA, η Τουρκία έχει διαδώσει FakeNews σχετικά με την παράδοση 6 MiG-29 και δύο Su-24MK από τη Ρωσία στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης υπό τη διοίκηση του στρατηγού Haftar. Αυτή είναι προπαγάνδα & FakeNews από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών!
Στην πραγματικότητα, οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΑΕ και της Αιγύπτου πρόκειται να βομβαρδίσουν τις δυνάμεις του GNA και της Τουρκίας στη Λιβύη και όχι η Ρωσία!
Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Bloomerg, ο LNA ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια μεγάλη αεροπορική εκστρατεία εναντίον τουρκικών στόχων «τις επόμενες ώρες».
«Πρόκειται να δείτε τη μεγαλύτερη εναέρια εκστρατεία στην ιστορία της Λιβύης τις επόμενες ώρες», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg, ο επικεφαλής της αεροπορικής δύναμης του LNA, Saqr al-Jaroushi. «Όλες οι τουρκικές θέσεις και συμφέροντα σε όλες τις πόλεις αποτελούν νόμιμους στόχους για τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μας και καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από αυτά.»
https://olympia.gr/2020/05/21/fake-news-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%85%cf%80%ce%b5%ce%be-%ce%ac%cf%86%ce%b9%ce%be%ce%b7-%ce%bc/