Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Ισραήλ Τουρκία κοινός άξονας σε Ιντλίμπ και Λιβύη…Πρώτο αεροπλάνο των ισραηλινών El Al Airlines έφθασε Τουρκία μετά από 10 χρόνια

Ισραήλ Τουρκία μαζί στο Ιντλίμπ και στη Λιβύη .Κοινός άξονας φαίνεται να διαμορφώνεται καθώς χαρακτηριστικά είναι 2 δεδομένα της τελευταίας περιόδου. O διαρκής αντιπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλε ότι το Ιράν έστειλε προηγμένα όπλα στο LNA χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση τους.
Ο Διπλωματικός Επιτετραμμένος του Ισραήλ στην Άγκυρα ο Roey Gilad σε άρθρο του με τίτλο “Τουρκία-Ισραήλ, κοινά συμφέροντα για Ιντλίμπ και COVID-19,” αναφέρει ότι “ο πόλεμος στο Ιντλίμπ έφερε στην επιφάνεια κάποια σημαντικά γεωπολιτικά δεδομένα. Ένα από αυτά είναι ότι η παρουσία του Ιράν στη Συρία λειτουργεί εναντίον των τουρκικών συμφερόντων…”. Αυτά τα γράφει σε άρθρο του στην τουρκική ιστοσελίδα Halimiz 21/5/20 ενώ μιλάει για εξομάλυνση των σχέσεων των 2 χωρών. O ισραηλινός διπλωμάτης απλά ομολογεί απροκάλυπτα αυτό που διαφαίνεται στο τερέν σε όλη την περιόδου της συριακής διαμάχης ότι Τουρκία και Ισραήλ πολεμούν από κοινού τη Συρία η πρώτη με εισβολή στο Βορρά και κατοχή εδάφους η δεύτερη διασφαλίζοντας την κατοχή του συριακού Γκολάν με διαρκείς βομβαρδισμούς ανά τη συριακή επικράτεια ως και εντός Δαμασκού.
Eνδεικτικό της αναθέρμανσης σχέσεων Ισραήλ Τουρκίας είναι ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια η κρατική αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ, η El Al Airlines θα πραγματοποιήσει πτήσεις προς την Τουρκία. Λάβαμε άδεια ασφαλείας από την Τουρκία. Το φορτίο θα μεταφερθεί στο πρώτο αεροπλάνο, αναφέρει το Ynet. Το πρώτο αεροπλάνο ήδη έφθασε στην Τουρκία στην Κων/πολη και ξεδιπλώθηκαν οι σημαίες. Η ισραηλινή εταιρία θ΄ανοίξει γραμμές και με άλλους προορισμούς αυτή τη φορά στον αραβικό κόσμο πλην Ιράν.
dimpenews.com