Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Τουρκία: Περικοπή μισθών σε γιατρούς που αρρωσταίνουν!

¨Mείωση μισθού σε οικογενειακούς γιατρούς που κολλάνε τον ιό ή βρίσκονται σε καραντίνα¨. Αναφέρεται πως οι οικογενειακοί γιατροί, ακόμη και αν πάρουν ιατρική βεβαίωση, αν κολλήσουν τον ιό την ώρα που προσπαθούν να θεραπεύσουν τους ασθενείς ή αν τεθούν σε καραντίνα, τότε περικόπτεται ο μισθός τους.
Η Οζλέμ Σεζέν-πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικογενειακών Γιατρών (AHEF) δήλωσε πως οικογενειακοί γιατροί που κολλάνε τον ιό ή λόγω υποψίας τίθενται σε καραντίνα για 14 μέρες, μειώνεται ποσοστιαία ο μισθός για τις μέρες που δεν εργάζονται.
Η Σεζέν δήλωσε πως ¨Την ώρα που ως γιατροί ασκούμε τα καθήκοντα μας ρισκάροντας την ζωή μας, μας απογοητεύει να περικόπτονται τα χρήματα μας, σαν να μας τιμωρούν επειδή κολλήσαμε τον ιό¨.
……………
Η Σεζέν περιγράφει πως αρκετοί οικογενειακοί γιατροί λόγω υγείας δεν μπορούν να κάνουν το κανονικό τους ωράριο και προσθέτει πως ¨Ακόμη και σε μια τέτοια περίοδο, τους ζητάνε να βρούνε έναν γιατρό ή ένα στέλεχος υγείας για να εργαστεί στην θέση τους. Και αν δεν βρούνε δεν πληρώνονται για τις μέρες που δεν θα δουλέψουν¨.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/202003301041713483-virus-kapan-ya-da-karantinaya-alinan-aile-hekimlerinin-maaslari-kesiliyor/

https://tourkikanea.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%89%cf%8a%cf%8c%cf%82/ios-55/