Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Ρώσος στρατιωτικός: Οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα σε τρομοκράτες εναντίον τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία

Στρατεύματα των ΗΠΑ στη Συρία
Υπήρχαν αναφορές νωρίτερα των αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων που εισέρχονταν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Συρίας από το Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων τανκς και άλλου εξοπλισμού.

Το ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση της Συρίας αναφέρει ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ στα βορειοανατολικά της χώρας προμηθεύουν τους τοπικούς τρομοκράτες με μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται εναντίον αμάχων και τουρκικών στρατευμάτων.
«Από την αρχή του 2020, 13 στρατιωτικές συνοδείες έφθασαν από το Ιράκ στη Συρία, όπου περιελαμβάνονταν πάνω από 80 τεθωρακισμένα οχήματα και περισσότερα από 300 φορτηγά, που μετέφεραν διάφορους τύπους όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού», δήλωσε ο Όλεγκ Ζουραβλεφ, στην καθημερινή ενημέρωση. 
Ο Ζουραβλεφ τόνισε ότι οι προμήθειες όπλων χρησιμοποιούνται τόσο κατά τις συγκρούσεις πολλών τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη όσο και εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία. 

Σύμφωνα με τον κ. Ζουραβλεφ, εξαιτίας της σοβαρής ανθρωπιστικής κατάστασης και των συνεχών επιθέσεων από τρομοκράτες, οι άμαχοι εγκαταλείπουν τη βορειοανατολική περιοχή της χώρας και μετακινούνται σε εδάφη υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.  Οι δυνάμεις των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη Συρία άρχισαν επίσης την κατασκευή μιας νέας στρατιωτικής βάσης στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή αλ Χασάκα, δήθεν με σκοπό να εμποδίσουν τις ρωσικές δυνάμεις να φτάσουν στο πετρελαϊκό πεδίο Ρμελάν.

https://sputniknews.gr/kosmos/202002186382949-rosos-stratiotikos-oi-Ipa-promitheuoun-opla-se-tromokrates-enantion-tourkikon-strateumaton-sti-syria/