Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Ρωσία: Η Τουρκία συνέδραμε τους αντάρτες κατά του Συριακού Στρατού

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι παρέχει υποστήριξη με το πυροβολικό της στους αντάρτες που μάχονται εναντίον του συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι αντάρτες για ελάχιστο διάστημα κατάφεραν να σπάσουν την γραμμή άμυνας του κυβερνητικού στρατού στην επαρχία της Ιντλίμπ, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η ρωσική αεροπορία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ανταρτών, σε δύο περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ στις οποίες διείσδυσαν, δίνοντας τη δυνατότητα στον συριακό κυβερνητικού στρατό να αντικρούσει τις επιθέσεις.
«Για να μην επιτραπεί η διείσδυση σε βάθος επί του συριακού εδάφους των ανταρτοσυμμοριτών, με παράκληση της συριακής στρατιωτικής διοίκηση, αεροσκάφη Su-24 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν τις ομάδες των τρομοκρατών που κατάφεραν να διεισδύσουν, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στα συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιτυχώς τις επιθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ρωσικού Κέντρου για την εκεχειρία των αντιμαχόμενων πλευρών.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, καταστράφηκαν ένα άρμα μάχης, έξι τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε οχήματα των ανταρτών που ήσαν εξοπλισμένα με πυροβόλα όπλα.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι από τις βολές του τουρκικού στρατού τραυματίσθηκαν τέσσερις Σύροι στρατιώτες και εν συνεχεία αφού έληξε η σύγκρουση και η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε για το ότι η ρωσική πλευρά διαπίστωσε τη δράση του τουρκικού πυροβολικού, σταμάτησαν να βάλουν με πυρά. 
Νωρίτερα σήμερα, τουρκική στρατιωτική φάλαγγα με τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό διέσχισε τα σύνορα με την Συρία μέσω του σημείου ελέγχου Καφρ Λουσέιν, στη βόρεια Ιντλίμπ. Η τουρκική φάλαγγα αποτελείται από 80 μονάδες, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ειδικών φορτηγών. Επίσης, επιχείρηση στο Ιντλίμπ ξεκίνησαν και οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις, κυκλοφόρησε βίντεο με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς φιλότουρκων εξτρεμιστών, ενώ ήδη αναφέρθηκαν 2 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες και 50 Σύροι τραυματίες σε αντίποινα
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν καταδίκασε την Δαμασκό για την επέμβαση στο Ιντλίμπ, ενώ χθες το Κρεμλίνο προειδοποίησε την Τουρκία κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης κατά των συριακών δυνάμεων.

https://www.sigmalive.com/news/international/612511/rosia-i-tourkia-synedrame-tous-antartes-kata-tou-syriakou-stratou