Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Συνέντευξη Άσαντ στο Paris Match. Α΄απόσπασμα….: o πόλεμος ήταν δύσκολος ήμασταν αντιμέτωποι με τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου….

Damas, le 20 novembre. Le président Bachar El Assad répond aux questions de Régis Le Sommier, directeur adjoint de la rédaction de Paris Match.
Aπόσπασμα αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Συρίας Bachar el-Assad,στο όπως την καταχωρεί τώρα το γαλλικό περιοδικό.
Ο Bachar El-Assad όχι μόνο κράτησε την εξουσία αλλά με τη βοήθεια των συμμάχων του … και των δυτικών αντιπάλων του πέτυχε ν΄ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος μιας ερειπωμένης Συρίας. Χωρίς θριαμβικό ύφος αλλά με μια διακριτική ικανοποίηση εκφράζεται επί της νίκης που είναι πριν από όλα ήττα των δημοκρατιών (σσ.αν εννοεί των εκφυλισμένων ψευδο-δημοκρατιών αστικού τύπου Μακρόν που έχει μεταβληθεί σε ημι-στρατοκρατία τότε ναι) .Να τ΄αποσπάσματα της συνέντευξης.
Paris Match. Περάσατε για την ώρα σε μια στρατιωτική συμφωνία με τους Κούρδους του YPG. Αν κλείσετε μια πολιτική συμφωνία, η συριακή κυβέρνηση θ΄ανακτήσει το έδαφος του βορρά και κυρίως τις φυλακές της. Τι υπολογίζετε να κάνετε με τους περίπου 400 Γάλλους τζιχαντιστές που κρατούν οι Κούρδοι;
Bachar el-Assad. Kάθε έδαφος που βρίσκεται στις ελεγχόμενες περιοχές από τις συριακές δυνάμεις θα υποβληθεί στο συριακό νόμο. Αυτό είναι πολύ καθαρό έναντι της τρομοκρατίας.Αυτοί επομένως θα μεταφερθούν στη δικαιοσύνη ενώπιον ειδικών δικαστηρίων εξειδικευμένων για τρομοκρατία.

Paris Match.O Donald Trump επικαλέστηκε τη Συρία στις ευχαριστίες του κατά την στιγμή του θανάτου του Abou Bakr Al Baghdadi. Δώσατε μαι πληροφορία στους Αμερικανούς; Γνωρίζετε που αυτός ήταν;
Bachar el-Assad. Πάντα αυτό με κάνει να γελάω όταν μου θέτουν αυτό το θέμα.Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε αν ο Abou Bakr Al Baghdadi αληθινά σκοτώθηκε κι αν αυτή η κωμωδία που παρουσιάστηκε από τους Αμερικανούς αληθινά συνέβη.

Τότε γιατί σας ευχαρίστησε; Aυτή είναι μια από τις πλάκες του…
(…)
Paris Match.Μετά από 8 χρόνια πολέμου πάτε προς μια νίκη επί των ερειπίων. Το ήμισυ των Συρίων εκτοπίστηκαν ή είναι στην εξορία 400.000 έχασαν τη ζωή τους. Αναγνωρίζετε ότι χωρίς τη βοήθεια των Ρώσων και Ιρανών θα χάνατε;
Bachar el-Assad.
Aυτός ο πόλεμος είναι σκληρός.Αυτός δεν είναι εύκολος. Δεν είμαστε μια υπερδύναμη αλλά αντιμετωπίσαμε τις πιο μεγάλες δυνάμεις και τις πιο πλούσιες του κόσμου. Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο πως η υποστήριξη των φίλων μας περιόρισε τις απώλειες και μας βοήθησε στην ανάκτηση εδαφών. Ωστόσο το να γνωρίζουμε αν χωρίς αυτή την υποστήριξη η Συρία θα πήγαινε προς τον κατακερματισμό, ή προς μια ολοσχερή ήττα η ερώτησή σας παραμένει υποθετική. Είναι κάποιες φορές δύσκολο να προβλέψεις το αποτέλεσμα ενός match του tennis με μόνο 2 παίκτες. Εδώ μιλάτε για δεκάδες παίκτες κι εκατοντάδες χιλιάδες μαχητές….

(…)
L’image contient peut-être : 1 personne, assis, costume et intérieur
Eνώ σε απόσπασμα που δημοσιεύει η συριακή προεδρία ο Άσαντ αναφέρει στη συνέντευξη: ο πόλεμος είναι σκληρός και όχι εύκολος και δεν είμαστε υπερδύναμη. Ήμασταν αντιμέτωποι με τις ισχυρότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Αναμφισβήτητα, η υποστήριξη των φίλων μας μείωσε τις απώλειες και μας βοήθησε να διεκδικήσουμε το έδαφος μας.
 Όλη η συνέντευξη του Bachar el-Assad θα παρουσιαστεί στο τεύχος 3682 του Paris Match, στα κιόσκια την Πέμπτη το πρωί και στο ParisMatch.com
dimpenews.com