Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Τι γνωρίζει η Google για την προσωπική μας ζωή;

Πόσες φορές την ημέρα κάποιος δίνει ως απάντηση σε μία ερώτηση «ψάξτο στο google» ή googlαρε το; Η απάντηση είναι... πολλές. Αλλά αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι κάθε φορά που χρησιμοποιούν το ψαχτήρι της Google για να βρουν αυτό που αναζητούν, η Google χρησιμοποιεί τις αναζητήσεις αυτές για να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα για τους χρήστες της και δημιουργεί ένα διαφημιστικό προφίλ;
H Google, ο γίγαντας της αναζήτησης, μόλις κάποιος κλικάρει κάτι, τότε ξεκινάει να δημιουργεί προφίλ χρήστη με βάση το ιστορικό αναζήτησης και περιήγησης σε sites που ανήκουν στην Google, όπως για παράδειγμα το YouTube. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα προκειμένου να στοχεύει στη διαφήμιση και στη συνέχεια πασάρει στους χρήστες τις διαφημίσεις που πιστεύει ότι θα ταιριάζουν με τις αναζητήσεις τους, αλλά και τις επισκέψεις τους σε διάφορα sites.
Πολλοί πιστεύουν πως η Google κρατάει κρυφά από τους χρήστες τα στοιχεία που έχει αντλήσει γι αυτούς. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί κάνοντας κλικ σε ένα link στη σελίδα ρυθμίσεων ενός λογαριασμού Google, οι χρήστες μπορούν να δουν όσα γνωρίζει η Google γι 'αυτούς. Ξεκινάει από τα πιο απλά όπως ηλικία, φύλο, οικογενειακή κατάσταση, ενδιαφέροντα, ακόμα και… το εισόδημα.

Μάλιστα η σελίδα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διορθώνουν όσα πιστεύει η Google γι αυτούς από τη βάση δεδομένων των διαφημίσεων της Google.
Το πρώτο βήμα -Τι γνωρίζει η Google για εμάς
Ο Aaron Holmes από το business insider ακολούθησε βήμα βήμα τη διαδικασία για να διαπιστώσει αυτά που η Google γνωρίζει γι αυτόν, αλλά και να διαγράψει πληροφορίες που ο ίδιος δεν θέλει να υπάρχουν στη βάση δεδομένων. Αρχικά μπήκε στη σελίδα για να κάνει log in στη στο λογαριασμό του στη Google account.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ