Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Η Deutsche Bank “σπρώχνει” χρήμα στην Τουρκία που δήθεν κινδυνεύει με επιβολή…κυρώσεων

Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ (121 εκατομμύρια δολάρια) από την Deutsche Bank για το μετρό της πόλης μεταφορών, δήλωσε ο δήμαρχος  Εκρέμ Ιμάμογλου. Η Γερμανία “σπρώχνει” χρήμα στην Τουρκία, ανεξάρτητα αν κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι αυτό πάει στον Ιμάμογλου που εμφανίζεται ως μία πιθανή λύση για την επόμενη μέρα ,μετά από τον Ερντογάν. Σε τουρκικά ταμεία πάνε τα λεφτά και στα όσα διαπράττει η Τουρκία στην περιοχή ΟΛΟΙ είναι σύμφωνοι. Και ο Ερντογάν και οι αντιπαλοί του…
Το δάνειο των Γερμανών, για τη συνέχεια του έργου στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, υπερβαίνει το ποσό που είχε αρχικά συζητηθεί, ανέφερε ο δήμαρχος του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) σε συνάντηση με δημοσιογράφους.
Το Ίμαμογλου αναφέρθηκε επίσης στα οικονομικά του δήμου, τα οποία είπε ότι επιβαρύνθηκαν με χρέη από τη προηγούμενη διοίκηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
“Έχουμε αναλάβει τις συνέπειες μιαςς κακώς διαχειριζόμενης  πενταετίας. Αυτή τη στιγμή ο δήμος έχει χρέη συνολικού ύψους 28 δισεκατομμυρίων λιρών (4,9 δισεκατομμύρια δολάρια)», δήλωσε.