Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Άσαντ για Ευρώπη-Ερντογάν: «Τον μισούν, αλλά τον θέλουν»

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ δήλωσε ότι είναι υποκρισία για τα ευρωπαϊκά έθνη να φοβούνται ότι η Άγκυρα θα στείλει πρόσφυγες στην Ευρώπη, αλλά να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία.
Ο πρόεδρος της Συρίας εδωσε συνέντευξη στο RT, η οποία θα προβληθεί τη Δευτέρα.
Ο Σύρος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η πρωταρχική ανησυχία για την Ευρώπη δεν πρέπει να είναι οι Σύροι πρόσφυγες που ο Τπύρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τώρα να απελευθερώσει στην Ευρώπη, αλλά οι «εκατοντάδες χιλιάδες» τζιχαντιστές με τους οποίους η Ευρώπη συμμάχησε.
Ο Ασάντ είπε ότι, ενώ ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένοι εξτρεμιστές μεταξύ εκείνων που εγκατέλειψαν τη χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, η πλειονότητα των προσφύγων δεν αποτελούν σοβαρή απειλή, σε αντίθεση με τους σκληροπυρηνικούς τζιχάντιστές, οι οποίοι μπορεί να προδώσουν τους προστάτες τους.
«Ας υποθέσουμε ότι η αποστολή των Συρίων και άλλων προσφύγων είναι επικίνδυνη, το πιο επικίνδυνο για την Ευρώπη είναι να υποστηρίξει τους τρομοκράτες στη Συρία, αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μέρος», τόνισε.
Η σχέση μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας είναι αγάπη-μίσος, είπε ο Άσαντ. Σημείωσε ότι παρόλο που η ΕΕ «μισεί» τον Τούρκο ηγέτη, τα ευρωπαϊκά έθνη δεν μπορούν παρά να ακούσουν αυτά που έχει να πει.
«Στην πραγματικότητα, η σχέση μεταξύ του Ερντογάν και της ΕΕ είναι…»τον μισούν, αλλά τον θέλουν».