Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

"ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ....


Όπως κάθε χρόνο η Αμερικανική Πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση στην δίνει οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες που ζούνε στην Ελλάδα για την περίοδο των εορτών. Φυσικά σε καμιά περίπτωση στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ότι οι Αμερικανοί περιμένουν τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα, αλλά αναφέρονται σε γενικό κλίμα που υπάρχει στον κόσμο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.
Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.
Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.
Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.
Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.
Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις»