Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Τσαβούσογλου: Υποστηρικτής της τρομοκρατίας ο Μακρόν

Τη σημερινή κριτική του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν απέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τον ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

«Πυρά» κατά του Γάλλου προέδρου εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στην κριτική του για τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, σημειώνοντας ότι ο Εμανουέλ Μακρόν υποστηρίζει την τρομοκρατία. 
«Ο Μακρόν ήθελε να δημιουργήσει ένα κράτος τρομοκρατία, αλλά η επιχείρησή μας «Πηγή Ειρήνης» αναστάτωσε τα σχέδιά του. Δεν ξέρει τι λέει», είπε ο Τσαβούσογλου ενώπιον της τουρκικής βουλής, σύμφωνα με την Milliyet.

Ο Μακρόν, νωρίτερα σήμερα, επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει αλληλεγγύη από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα να ξεκινά επίθεση στη Συρία. 
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, στις 9 Οκτωβρίου, ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία, με στόχο την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων.
Στις 22 Οκτωβρίου η Μόσχα και η Άγκυρα είχαν καταλήξει σε συμφωνία για κοινές περιπολίες στη βορειοανατολική Συρία. Επίσης, η συμφωνία έθετε διορία 150 ωρών, προκειμένου οι Κούρδοι μαχητές των YPG - SDF να αποχωρήσουν από την περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας.
Είχε προηγηθεί η συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για εκεχειρία 120 ωρών.
Πηγή: philenews/sputniknews.gr